BEGUR

Dia de la dona A les 6 de la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament conferència sobre dones i turisme a càrrec de la doctora Maria Dolors Vidal Casellas, directora de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de Calonge-Sant Antoni i UdG.

FIGUERES

Dia de la dona A les 7 de la tarda al Teatre presentació del llibre «Montserrat Roig. La memòria viva» d’Aina Torres i tot seguit lectura dramatitzada.

GIRONA

Dia de la dona A les 6 de la tarda pedalada popular amb sortida des del centre cívic de Santa Eugènia.

- A les 7 de la tarda al saló de Descans del Teatre Municipal acte de commemoració del dia internacional de la dona amb les intervencions de M. Rosa Agustí, presidenta de l’associació gironina d’empresàries; Josep Lagares, president executiu de Metalquímica i Anna Güell, gerent d’Ecosol, l’empresa d’economia solidària de Càritas Diocesana de Girona que conversaran sobre l’apoderament econòmic de les dones en l’actual mercat laboral en un col.loqui conduït per Jordi Xargayó, director de Diari de Girona.

- A les 7 de la tarda al centre cívic de Santa Eugènia acte de celebració amb presentació de diferents iniciatives entorn a les reflexions del dia de la dona.

- A les 8 del vespre acte de presentació de la Beca 8 de març d’estudis històrics de les dones a Girona.

- A les 8 del vespre a l’Espai 22 inauguració de l’exposició «Baralla de cartes de poesia visual contra la violència masclista» d’Edu Barbero dins dels actes amb motiu del dia de la dona treballadora.

LA JONQUERA

Dia de la dona A les 7 de la tarda als Porxos de Can Laporta trobada de dones.

OLOT

Història A 2/4 de 6 de la tarda a la sala d’actes de l’IMPO l’historiador i investigador de la Universitat de Girona, Albert Reixach Sala, pronunciarà la xerrada «Dones a la Garrotxa a la baixa Edat Mitjana. De senyores de castells a perseguides per bruixeria». La xerrada s’emmarca dins la commeoració del dia 8 de març com a Dia Internacional de la Dona.

PLATJA D’ARO

Dia de la dona A les 5 de la tarda a la sala d’actes de l’Ajuntament lectura del manifest a favor de la igualtat, monòlegs per a la igualtat, concert d’Alícia Martel i exposició de la Creu Roja.

RIBES DE FRESER

Dia de la dona A les 5 de la tarda al teatre del casal de cultural assamblea general de l’associació de dones de la Vall de Ribes i berenar.

RIPOLL

Exposició A 2/4 de 8 del vespre a la biblioteca Lambert Mata inauguració «Carrers de Ripoll amb nom de dona».

SARRIÀ DE TER

Dia de la dona A les 3 de la tarda al centre cívic la Cooperativa sessió de Patchwork a càrrec de Manoli Lozano, en que es faran uns coixins per a les malaltes de càncer de mama.

- A 2/4 de 6 de la tarda al bar restaurant de la Cooperativa berenar de dones.

- A 2/4 de 8 del vespre al centre cívic la Cooperativa i dins les Jornades de la Dona, presentació de l'escultura dedicada a les treballadores comptadores del paper a càrrec de la seva artista Mònica Aymerich. A continuació presentació del treball documental «Memòria històrica en veu de dona» a càrrec de Míriam Pascual.

PALAU-SAVERDERA

Dia de la Dona A les 7 de la tarda al centre cívic conferència «Les dones de Mercè Rodoreda» a càrrec de Lourdes Godoy.