El Dr. Ramon Brugada Terradellas ha estat nomenat cap del servei de Cardiologia de l´Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, càrrec que ocupa oficialment des d´avui mateix, en que el seu nomenament ha estat publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. El Dr. Brugada es va incorporar com a adjunt al servei de Cardiologia del Trueta l´any 2008. L´any passat es va presentar a la convocatòria de cap de servei i el tribunal va resoldre a favor seu.

Nascut a Banyoles el 1966, Ramon Brugada es va llicenci ar en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i es va especialitzar en medicina interna a la Universitat d´Emory a Atlanta i en Cardiologia a Baylor College of Medicine, Houston, Texas. El 2002 va ser contractat com a Director del Centre de Genètica Cardiovascular del Masonic Medical Research Laboratory. El 2005 es va incorporar al Montreal Heart Institute i a la Universitat de Montreal com a cardiòleg i com a director del Centre Clínic de Genètica Cardiovascular, compaginant la seva feina clínica amb la recerca en la genètica de la mort sobtada. El 2008 va decidir tornar a Girona per liderar el projecte de la nova Facultat de Medicina de la Universitat de Girona (UdG) com a degà, projecte que va rebre el premi Vicens Vives 2016 a la Innovació docent. Cal posar de relleu que la primera promoció d´estudiants de medicina formats a la UdG va obtenir els millors resultats globals del MIR de tot l´estat, quedant així en primer lloc de les 37 facultats d´Espanya.

El doctor Brugada, a més de cap de servei de Cardiologia de l'Hospital universitari de Girona Dr. Josep Trueta, és director del Centre de Genètica Cardiovascular de l´Institut d´Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), director del laboratori de diagnosi de genètica cardiovascular IDIBGI-ICS, professor titular de cardiologia a la Universitat de Girona, director de la Unitat de Cardiopaties Familiars i director de la Càtedra de Malalties Cardiovasculars de la UdG. A més és promotor i director científic del Projecte de Desfibril.lació pública, Girona Territori Cardioprotegit.

Ha escrit més de 170 articles científics i ha ofert més de 500 conferències tant en l´àmbit nacional com internacional. A més, ha rebut nombrosos premis entre els quals destaquen el primer premi de l´Investigador Jove de la Societat Americana de Cardiologia, el premi Josep Trueta de l´Acadèmia de Ciències Mèdiques Catalunya i Balears, Col·legiat d´Honor del Col·legi Oficial de Metges de Girona, Càtedra de Recerca en Genètica de les Arítmies i de l´Institut Canadenc de Recerca en Salut. El 2010 va ser nomenat Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia Medicina de Catalunya.