La Fraternitat Cristina de Persones, coneguda com la Fràter, ha demanat ajut a la Caixa, la Diputació i la Generalitat per les obres d'adequació de la rectoria de Sant Feliu de Pallerols i uns pavellons annexos per la funció de casa de colònies per discapacitats.

El seu president Joan Vicenç ha explicat que l'any passat van poder començar les obres dels pavellons. Es tracta d'estructures del 1976 que tenien sostres d'uralita i els van canviar per sostres normals. També van canviar els tancaments i van construir una elevació.

Aquest any preuen adequar els sanitaris a les necessitats dels minusvàlids i dotar els dormitoris de més espai. Han demanat 60.000 ? a la Diputació i quantitats inferiors a la Caixa i la Diputació.

Vicenç ha explicat que cada any preveuen cobrir una fase de les cinc que suposen la conversió de la rectoria i els pavellons en una casa de colònies per a minusvàlids amb capacitat per 80 persones.

El projecte total està valorat en uns 800.000 ? i la durada prevista és d'uns cinc anys. Això no obstant, Joan Vicenç ha indicat que si les obres avancen i hi ha ajudes ja podria servir en un termini de dos anys.

Ha explicat que ara ja fan convivències d'estiu a la rectoria i els pavellons, però la voluntat és que els dos edificis es converteixin en la seu d'una casa de colònies adaptada i inclusiva. A més de colònies i activitats pròpies de la Fràter, la idea és que els edificis puguin servir per famílies.