Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a La Vall de Bianya (Garrotxa), un home de 45 anys, de nacionalitat espanyola i veí d´Osor (Selva Interior), com a presumpte autor d´un delicte de conducció temerària i un delicte de danys.

Ahir a la nit ens van alertar que el conductor d´un turisme s´havia aturat a la població de Ribes de Freser, havia baixat del cotxe i, armat amb un mall, havia colpejat diversos vehicles estacionats a la via.

Tot seguit, va continuar la marxa fins aturar-se novament a la benzinera de la sortida de la localitat on va trencar els vidres de l´establiment i va danyar sortidors de benzina. Després d´això va abandonar a gran velocitat el lloc dels fets per la N-260 en direcció Ripoll.

Immediatament els mossos van iniciar la recerca i van localitzar el vehicle a l´altura del punt quilomètric 126 de l´esmentada carretera. Després de requerir que s´aturés, el conductor va fer cas omís a les seves indicacions i va fugir pel voral de la via, conduint de forma temerària. Altres patrulles de mossos i la Policia Local de Ripoll es van afegir al seguiment del turisme.

El fugitiu va començar a circular en sentit contrari fent fora els usuaris de la via i provocant que els vianants s´haguessin d´amagar a les entrades de les cases per no ser atropellats.

El conductor va travessar Sant Joan de les Abadesses, efectuant avançaments perillosos i envaint el carril contrari a gran velocitat, i va continuar direcció Olot a una velocitat superior als 160 km/h en trams on la velocitat màxima és de 80 km/h.

Gràcies a un ampli i ràpid desplegament, que va permetre efectuar un tancament total de la via en l´accés a la Vall de Bianya, els agents van aturar el vehicle i detenir el conductor.

En l´escorcoll de l´home i del vehicle es va intervenir el mall de ferro, dos ganivets de cuina, una navalla i una escarpa.

El detingut, a qui li consten antecedents, serà citat per declarar davant el jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia d´Olot.