La fira agrícola i ramadera per excel·lència

La Fira Agrícola i Ramadera per excel·lència de les comarques de Girona, Firagri, arriba aquest any a la seva 14a edició. Des d´avui i fins diumenge, el Recinte Firal de Figueres s´omplirà de maquinària, productes i serveis del sector agrícola i ramader, a més a més d´un ventall d´activitats per a tots els públics, pensades per passar un dia en família

Consulta tota la programació de Firagri

Mikel Erentxun i Soledad Vélez, a El Mini

El festival El Mini d´Olot, que va arrencar ahir amb les actuacions d´Anímic, Böira, Anarchy i Oscar Linares Trio, comptarà aquest cap de setmana amb dos dels plats forts del seu cartell. Divendres, a les 10 de la nit, serà el torn de Mikel Erentxun. L´exvocalista de Duncan Dhu, amb una llarga i reeixida trajectòria en solitari, es presenta a El Torín per repassar alguns dels seus temes més emblemàtics -com Mañana, A un minuto de tí o California- i avançar alguns dels talls que formaran part del seu nou treball, del qual només es coneix el senzill Cicatrices. Dissabte, a les 10 de la nit, pujarà a l´escenari de l´Orfeó Popular Olotí la cantautora xilena establerta a València Soledad Vélez. La cantant arriba a la Garrotxa amb Dance and Hunt, àlbum publicat ara fa un any i amb el qual els sintetitzadors s´imposen, deixant enrere el pop-folk dels seus inicis.

L'agenda de concerts de les comarques gironines

«Una altra pel·lícula» al Teatre Municipal de Girona

Dos productors de cinema, una secretària i un ambiciós projecte cinematogràfic. Aquesta són els elements que conformen la dura crítica al capitalisme que David Mamet va escriure el 1988 i que ara arriba a Girona en una adaptació protagonitzada per Mireia Aixalà, David Selvas i Julio Manrique, qui també n´és el director. El divendres 10 a les 21.00 h.

L'agenda teatral de les comarques gironines

Tribut a Joaquín Sabina a la MIrona

Julian de Eusebio Ventola, compositor i fundador de la Banda Snorfy presenta aquesta nit a La Mirona el seu nou projecte. Es tracta d´una banda que ret tribut a Joaquín Sabina, traient a la llum tota la seva força lírica i qualitat musical. Pacto entre caballeros és així un homenatge al veterà músic madrileny.

L'agenda de concerts de les comarques gironines

«Nebraska» al Teatre de Blanes

Coincidint amb el lliurament, aquest diumenge, dels premis Recvll, el Teatre de Blanes acull dissabte la representació de Nebraska obra teatral escrita per Jordi Portals i que es va emportar el Premi de Teatre Josep Ametller dels Recvll 2012, i que reflexiona sobre les raons de condemnar a mort.

L'agenda teatral de les comarques gironines

La volta, Art (Km0)

El Mercat de la Volta celebra aquest dissabte a la plaça de l'assumpció de Girona una edició especial en col·laboració amb el Black Music Festival, i amb l´actuació de Tokaji Quartet i Dj Quelic. Al mercat d´aquest mes de març hi participen 28 artistes, artesans i dissenyadors amb les seves creacions, tallers i exhibicions de processos creatius.

«Hazte banquero» al Teatre de Salt

L´activista i polifacètica Simona Levi presenta aquest dissabte a Salt una obra que té l´objectiu de denunciar una història real i dramàtica però sobretot absurda i atroçment còmica. Caja Madrid (avui Bankia) va produir la setena part del forat de centenars de milers de milions que constitueix l´anomenada «crisi».

L'agenda teatral de les comarques gironines

La matança del porc a la Cellera de Ter

La Cellera de Ter celebra aquest diumenge la 44a edició de La Fira i Festa de la Matança del Porc. Un esdeveniment tradicional que, a més de comptar amb un dinar popular, també inclou fira de brocanters i productes artesans, animació musical, gegants, grallers, visita guiada al poble o sardanes.

La màgia negra d´Ala.ni

Ala.Ni presenta You & I, en el marc del Black Music Festival. Fugint de les etiquetes, elegant i subtil, Ala.Ni té una màgia fora de l´habitual, que beu amb la mateixa fruïció de la tradició jazzística que de la cançó dels anys vint o del pop més inquiet. El seu nom s´ha fet un lloc destacat en l´escena mundial. Aquest diumenge a les 19.00 hores a l'Auditori de la Mercè de Girona.

L'agenda de concerts de les comarques gironines

«Tubs i tubes» a Banyoles

Tubs i Tubes és un concert familiar interpretat per dues tubes, un bombardí i tot un seguit d´instruments construïts a partir de tubs i materials diversos com una barra de cortina, tubs de conducció de cables o ampolles d´aigua. L´espectacle que se celebrarà aquest diumenge a les 12 a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles, convida el públic a gaudir de danses de diferents països del món.

L'agenda teatral de les comarques gironines

La Fira del Bacallà arriba per Quaresma

Malgrat que encara hi hagi pobles que clebrel el Carnaval, ja és temps de Quaresam. coincidint amb aquesta festivitat litúrgica, a Mollet de Peralada celebraran diumenge la Fira del Bacallà, un producte típic d'aquestes dates. Després del canvi viscut l'any passat i de la bona acceptació, enguany es repeteix la fórmula, incloent-hi com a novetat un berenar-sopar a base d'arengades o de botifarra.