Escenaris Especials, un projecte que imparteix cursos de teatre per a persones amb discapacitat, autisme, malaltia mental, nens amb deficiències neuromotores i adults en procés de deshabituació de tòxics, celebra enguany el seu desè aniversari i ho fa amb diferents activitats durant el curs, com l'exposició «10 anys d'Escenaris Especials» que s'inaugurarà avui a les 12 del migdia a la sala El Tint de Banyoles i s'allargarà fins al 7 de maig. El 25 de juny també hi haurà la gran gala els 10 anys al Teatre Municipal de Girona, entre altres propostes durant el curs.

El projecte segueix la premissa que l'escenari és un bon lloc per donar focus a persones que sovint no tenen prou veu a la societat. El 2007 naixia Escenaris Especials per trencar amb falsos mites i desdibuixar la imatge que el públic té de la discapacitat o les problemàtiques socials. «Es tractava de mostrar la capacitat interpretativa de persones amb discapacitat i donar eines a l'espectador per redefinir els conceptes de normalitat i diferència», explica la creadora del projecte, Clàudia Cedó.

El projecte ha passat de 2 a 10 centres estables en aquests 10 anys, té més de 120 alumnes i beneficia cada any a més d'un miler de persones entre alumnes, familiars i públic dels espectacles.