Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous a la Vall de Bianya un home de 45 anys, de nacionalitat espanyola i veí d'Osor, com a presumpte autor d'un delicte de conducció temerària i un delicte de danys, van informar els Mossos.

Els fets van passar dijous a la nit quan van alertar la policia que, provinent de la Collada de Toses, el conductor d'un turisme s'havia aturat a la població de Ribes de Freser, havia baixat del cotxe i, armat amb un mall de ferro, havia començat a colpejar vehicles estacionats. També va colpejar i trencar el vidre i el retrovisor d'un cotxe amb una noia dins que va quedar molt espantada. L'atac va tenir lloc cap a les 20.15 hores.

L'home va continuar la marxa fins que cinc minuts més tard es va aturar a la benzinera de la sortida de Ribes de Freser en direcció a Ripoll. Va baixar del cotxe entre crits i renecs i va trencar els vidres del sortidor de benzina.

Després, l'individu va tornar a pujar al cotxe i a gran velocitat va abandonar el lloc dels fets per la N-260 en direcció a Ripoll.

Els Mossos van iniciar la recerca i van localitzar el vehicle a l'altura del punt quilomètric 126 de la N-260. Després de requerir que s'aturés, el conductor va fer cas omís a les indicacions dels agents i va fugir pel voral de la via de manera temerària. Va ser quan d'altres patrulles dels Mossos i de la Policia Local de Ripoll es van afegir a la persecució del turisme.

Dins del nucli urbà de Ripoll, el fugitiu va començar a circular en sentit contrari. Al seu pas, els vianants s'havien d'amagar a les entrades per no ser atropellats.

El conductor va travessar el municipi de Sant Joan de les Abadesses, on va fer avançaments perillosos i va envair el carril contrari a gran velocitat. Va continuar en direcció a Olot pels túnels de Collabós a una velocitat superior als 160 quilòmetres per hora en trams on la velocitat màxima és de 80 quilòmetres per hora.

Gràcies a un ampli i ràpid desplegament, que va permetre efectuar un tancament total de la via a l'accés a la Vall de Bianya, els agents van poder aturar el vehicle i van detenir el conductor.

En l'escorcoll de l'home i del vehicle, els Mossos van intervenir el mall de ferro, dos ganivets de cuina, una navalla i una escarpa. El detingut, a qui li consten antecedents, serà citat per declarar davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot.