El sol i les temperatures primaverals que es van registrar ahir arreu de les comarques gironines van portar els primers banyistes a la Costa Brava i van permetre gaudir d'una jornada càlida. A tota la demarcació es van superar els 20 graus de temperatura màxima, cosa que es posa de manifest amb el fet que la Vall d'en Bas registrés la més alta, amb 23 graus, d'acord amb les dades del Servei Meteorològic de Catalunya. Al Ripollés, Sant Pau de Segúries va marcar una màxima de 20 graus; mentre que al Baix Empordà no es van superar els 21 graus. Una homogeneïtzació de les temperatures que va provocar desequilibris com que al Pirineu el termòmetre pugés més que a Portbou (17 graus) o Torroella de Montgrí (18,1).

També hi va haver contrastos destacats entre les màximes i les mínimes, com a l'aeròdrom de Das, que va tenir una màxima de 22,3 graus i una mínima de 4,7 graus negatius, és a dir, una diferència de 27 graus en un dia. De fet, aquesta va ser l'única temperatura mínima negativa que van registrar els observatoris del Servei Meteorològic de Catalunya. En tot cas, l'episodi de temperatures primaverals ja va arrencar divendres, quan les màximes encara van ser més altes que ahir (24 graus a la Vall d'en Bas, 25,5 a Girona, o 25,2 a Navata).

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya per al dia d'avui és un lleuger descens de les temperatures a tot Catalunya, però que a les comarques gironines seguiran oscil·lant entre els 19 i els 24 graus. En tot cas, es preveu una major nuvolistat i que hi hagi ruixats a l'interior de la demarcació de Girona durant el matí.

Per a la tarda, el Servei Meteorològic de Catalunya ha llançat un avís de perill moderat per precipitacions acompanyades de tempesta i, localment, de calamarsa o pedra a les comarques de la Selva, la Garrotxa i el Ripollès. Per dilluns, la predicció és que les temperatures baixin lleugerament.