Els problemes amb els visats, que amenaçaven de fer baixar el turisme rus a la Costa Brava, semblen haver-se resolt amb el compromís de les autoritats d'aquell país d'obrir tretze noves oficines de tramitació d'aquests documents. De resultes de la nova situació, els principals operadors turístics russos han anunciat que les reserves anticipades de viatges han crescut respecte del mateix període de l'exercici anterior. Ho van confirmar ahir els operadors als representants del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que es troben fins demà a la fira Moscow International Travel & Tourism (MITT) que se celebra a Moscou des de dilluns.

Mesos enrere els operadors russos van denunciar que el tancament de les oficines espanyoles de tramitació de visats al seu país feien que molts viatgers optessin per altres destinacions. L'any 2016, Catalunya va rebre 561.000 turistes russos, un 4% més que el 2015. En el primer trimestre del 2017, els principals operadors turístics russos, Coral Travel i Annex Tour, confirmen que les reserves de viatges han crescut respecte del mateix període de l'exercici anterior.

Després d'entrevistar-se amb operadors russos, Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat, va manifestar que «les reserves estan creixent a bon ritme per a la Costa Brava sud».

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, acompanyat per Lloret de Mar, promociona les destinacions de vacances, les de turisme familiar, les rutes culturals i patrimonials i l'oferta enogastronòmica de la Costa Brava i el Pirineu de Girona des de l'estand de Catalunya.