La CUP intensifica la campanya contra l'activitat privada als hospitals públics amb una jornada de recollida de signatures i taules informatives en diferents punts de Catalunya, entre ells l'hospital Josep Trueta de Girona, Palamós, Anglès, Santa Coloma de Farners, Torroella de Fluvià, Viladamat o l'Escala. La campanya busca el suport d'usuaris dels centres de salut i també dels treballadors del sector sanitari.

Des del magi passat, el grup de sanitat de la CUP treballa en la campanya «Fora la privada de la pública» contra la possibilitat que Salut permeti l'activitat privada en centres sanitaris de titularitat púbica, com els regentats per l'ICS o l'IAS.

El desenvolupament de la campanya, explica la CUP, ha coincidit amb l'elaboració de l'Avantprojecte de llei de fórmules de gestió de l'assistència sanitària amb càrrec a fons públics, a través del Servei Català de Salut, aprovat en primera instància dilluns al Consell de direcció del CatSalut. La diputada de la CUP-Crida Constituent, Eulàlia Reguant, afirma que «aquest avantprojecte pretén regular l'activitat privada en els centres públics, sota l'aparença d'excloure l'ànim de lucre de la gestió pública sanitària».

Per la formació, l'avantprojecte consolida el sistema de cohabitació públic i privat (fundacions, associacions, mutualitats, ordres religiosos, cooperatives i empreses mercantils) tot usant l'eufemisme de la «cooperació institucional i la concertació amb entitats d'economia social».