L'Ajuntament de Santa Pau, en el darrer ple, va aprovar la caducitat de l'expedient d'aprovació del pla especial urbanístic Pla de Masies. L'aprovació es va aconseguir amb els vots a favor d'Units per Santa Pau-ERC i l'abstenció del PDeCAT.

L'alcalde, Josep Companys (UpSP-ERC), va indicar que declaraven caduc el pla per fer-ne un altre i tornar-lo a presentar al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i a la Comissió d'Urbanisme de Girona.

Va explicar que en el seu moment havien presentat el pla al Parc Natural de la Zona Volcànica perquè dictaminés un informe previ a l'aprovació d'Urbanisme.

L'Ajuntament confiava que, en la seva resposta, el Parc trauria unes 13 masies del Pla, però els en va treure 24.

Companys va exposar que sobre la base de la reserva integral, el Parc Natural els ha indicat que no podran incloure cap finca de la Fageda d'en Jordà al catàleg de masies.

Es va queixar del fet que el Parc els hagi emès un informe desfavorable de 3 cases de la zona de Pruan. Va puntualitzar que no comparteix la decisió del Parc, perquè considera que refer les cases de la zona de Pruan milloraria la qualitat d'una zona molt boscosa i considerada amb perill d'incendi. Va indicar que tornaran a començar el pla per tal de defensar els interessos dels propietaris.

El PDeCAT va indicar que els sap molt greu haver de tornar a començar un pla que ells consideren necessari.