El PSC a les comarques gironines ha detectat un repunt en les noves afiliacions del partit en els últims mesos aconseguint, alhora, aturar el nombre de baixes. A més, segons van explicar en un comunicat, el procés de renovació de les executives d'agrupació dels socialistes gironins «certifica la tendència de creixement del partit» amb unes «dades positives d'implantació» aconseguint «eixamplar la base del partit amb noves incorporacions que reforcen els fonaments del partit».

El primer secretari de la federació de les comarques gironines, Marc Lamuà, va celebrar que «les nostres principals agrupacions tornen a funcionar a ple rendiment i això és una garantia per recuperar els nostres projectes al món local».

En concret, hi hauria hagut «un repunt significatiu de les afiliacions al PSC a les comarques gironines», un fet que «obre una nova perspectiva per a l'organització», segons el comunicat. Per a Lamuà, «vol dir que, una altra vegada, aglutinem gent que per una raó o una altra s'havia desmarcat de nosaltres; o afegim nous afiliats que ens consideren un projecte prou atractiu».

El gruix de les noves incorporacions es concentra, principalment, a les agrupacions locals, un fet que, en opinió de Lamuà, certifica la rellevància dels projectes locals com a punta de llança del projecte socialista i, en conseqüència, com a pol d'atracció de nous militants.

Posteriorment, en una conversa telefònica, Lamuà va explicar que el repunt s'ha començat a notar des de finals de l'any passat i significa que «hem deixat de tenir baixes», amb uns dos últims mesos «excepcionals». En xifres generals, Lamuà calcula que hi ha hagut unes noves 50 afiliacions al partit en aquests últims mesos.

Lamuà va rellevar al gener Juli Fernández com a primer secretari del PSC a les comarques gironines. Segons Lamuà, «estem en creixement; tenim futur i tenim una base sòlida amb una trajectòria», amb un bloc de «joves interessats en la política» al costat dels sectors més arrelats del partit.