La gestió empresarial i les habilitats socials i el desenvolupament personal centren la nova oferta de cursos per a adults que l'Ajuntament de Banyoles va presentar ahir. La programació, de periodicitat semestral, es concreta en deu cursos en forma de tallers i píndoles formatives, a un preu de o 10 euros, tot i que per a persones aturades o participants del projecte SICTED són gratuïts.

L'oferta formativa, oberta a tota la ciutadania i molt enfocada a millorar competències professionals i ocupacionals, inclou dues novetats respecte a les edicions anteriors: un curs per saber interpretar la nòmina i un altre sobre les novetats fiscals i laborals en emprenedoria. La resta dels cursos tracten de finances per a emprenedors, de manipulació d'aliments i d'intoleràncies alimentàries, de parlar en públic, de com fixar el preu del producte o servei, de conducció efectiva de reunions, de coaching aplicat a la recerca de feina i la millora contínua dels equips de treball. Cada curs ofereix prop de 25 places disponibles i té una durada de 6 o 10 hores.

Durant la presentació dels cursos, la regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de l'Ajuntament de Banyoles, Joana Vilà, va remarcar que posen la formació a l'abast de ciutadans i empreses «per poder millorar les competències i coneixements de les persones treballadores, ocupades o no, i contribuir a la consolidació i generació de nous llocs de treball».