Besalú tindrà quatre desfibril·ladors. Ara, en té tres un davant de l'Ajuntament ( plaça de la Llibertat 1), un altre al pavelló (carrer Francesc Cambó) i un de mòbil. Segons ha explicat la regidora Fina Surina, PDeCAT, en breu en posaran un de fix a la zona esportiva.

La regidora ha argumentat que la zona esportiva és un lloc de risc d'atacs de cor per motiu de l'activitat esportiva. Ha indicat que tenen coberts el pavelló i també la piscina amb el desfibril·lador portàtil. Es tracta d'un aparell que va dins d'una maleta i és molt senzill de transportar. Quan la piscina no està oberta, el porten a llocs on hi hagi concentracions de gent.

En canvi, la zona esportiva, on hi ha el camp de futbol queda situada a la perifèria, i no hi havia cobertura. Es tracta d'un lloc amb molta activitat esportiva i on tenen previst d'elevar un rocòdrom.

Ha explicat que de moment no s'han trobat amb cap cas de gravetat que hagués fet necessari l'ús dels desfibril·ladors, però sí que van tenir una alarma que al final no va necessitat de la intervenció dels aparells.

Per la disposició i el manteniment dels desfibril·ladors, l'Ajuntament de Besalú té un conveni amb Dipsalut fins al 31 de desembre del 2019.