La Guàrdia Civil ha descobert un búnquer situat en el garatge d'una casa de la ciutat de Girona on s'ocultava marihuana. Hi havia 28 quilos de cabdells de marihuana ja preparats per vendre i 1.428 esqueixos.

A banda, en aquest mateix domicili de la ciutat hi van localitzar una arma curta de foc i una de fogueig.

Els agents van arrestar un veí de Caldes, de nacionalitat espanyola que formava part d'una organització que van desarticular el mes de febrer a Vilafant i Girona.

Com que els agents de la Guàrdia Civil van seguir fent seguiment a l'organització van veure com aquests podrien estar continuant amb el tràfic de drogues i per això es van centrar en un habitatge situat al carrer Can Cases, situat a tocar dels boscos de Taialà. A més però, durant la investigació els agents van poder confirmar que la persona investigada també tenia un altre habitatge a la urbanització Can Carbonell de la localitat de Caldes de Malavella.

Per tot això, aquest dimecres van explotar la segona fase de l'Operació Capestopa i que va permetre descobrir i comissar dues plantacions de marihuana, efectes per al seu cultiu, diners en efectiu, així com una arma curta de foc real i una pistola de fogueig. També es va detenir un home, el qual es tenia sospites que podria estar cultivant algun tipus de substància estupefaent en tots dos domicilis. Tot això, amb la col·laboració de la Policia Municipal de Girona.

Cal recordar que durant la primera fase d'explotació d'aquesta operació va donar com a resultat la detenció de vuit persones i la confiscació de diverses quantitats del marihuana i diners en cinc escorcolls en domicilis de la ciutat de Girona i Vilafant.

Búnquer amb accés amb comandament a distància

Aquest dimecres però tot es va centrar en Girona i Caldes. En primer lloc, els agents acompanyats de l'autoritat judicial, van escorcollar en primer terme un domicili situat al carrer Can Cases de Girona. Els agents en inspeccionar el garatge, van observar que al terra hi havia quelcom estrany. Van trobar una trampa perfectament dissimulada i on només es podia accedir a través d'un comandament a distància electrònic.

Un cop a dins van descobrir un búnquer on hi havia una plantació de marihuana d'interior perfectament condicionada per al cultiu. hi havia tots de focus, ventiladors, transformadors de llum, aires condicionats, extractors i filtres per dissimular l'olor. Aquí es van comissar 1.428 esqueixos de marihuana, així com 28 quilograms de cabdells envasats i preparats per a la seva venda i consum.

En el registre de l'habitatge també hi van trobar dues armes de foc, una d'elles de fogueig i una altra pistola real en perfecte estat de funcionament i municionada. Aquesta arma tenia el número de sèrie esborrat, fet pel qual, van poder comprovar que el propietari no comptava amb cap tipus de llicència per a la tinença i ús. En aquesta casa també hi van trobar 1.050 euros en efectiu.

Una "casa plantació" ben electrificada a Caldes

Després de Girona, els agents es van desplaçar cap a la casa de la urbanització de Can Carbonell de Caldes de Malavella. Quan van poder-hi entrar, els agents de la Guàrdia Civil van comprovar que tota ella només era utilitzada per al cultiu de marihuana. Com a Girona, la casa estava perfectament condicionada per al cultiu de droga. Aquí, la policia va comissar 1.185 plantes de marihuana en fase de creixement, de només 20 centímetres d'alçada i 20 quilograms de cabdells disposats per a la venda i consum.

Els dos habitatges constaven d'un sistema de tancat vigilància. A més, la casa de Caldes tenia electrificada la tanca.

Per tot això, van arrestar el propietari de les dues plantacions, d'aquesta manera un veí de Caldes de Malavella per un presumpte delicte contra la salut pública, així com defraudació de fluid elèctric i tinença il·lícita d'armes.

Els agents de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació destaquen la gran inversió econòmica que va haver de fer el detingut per a la instal·lació de les dues plantacions.