Mifas ha comprat i instal·lat una bàscula electrònica accessible per a cadires de rodes i persones amb mobilitat reduïda que els ofereix una alternativa a l'hospital Santa Caterina, ja que fins ara només podien anar a controlar-se el pes a Salt. La balança, d'ús gratuït, s'ha col·locat al Centre per a l'Autonomia Personal Mifas Girona Sirius.

Els destinataris d'aquest servei no són només els usuaris de cadira de rodes, sinó també persones grans, amb sobrepès o problemes circulatoris que necessiten estar assegudes. Fins ara, l'única opció gratuïta que tenien al seu abast es trobava a l'Hospital Santa Caterina, tal com va assenyalar Mifas.

L'associació gironina, especialitzada en l'atenció a les persones amb discapacitat física, ha comprat una bàscula electrònica amb capacitat de fins a 360 quilos, que disposa d'una plataforma de grans dimensions amb una rampa integrada i diferents funcionalitats, que permet accedir-hi fàcilment amb la cadira de rodes i sense l'ajuda de ningú. Per aquest motiu, a més d'oferir una alternativa de servei, la balança també contribueix a fomentar l'autonomia de les persones amb mobilitat reduïda. Tot i que sembla «una petita qüestió», Mifas va remarcar que disposar d'aquest balança accessible «és un pas endavant per a la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda».

La balança electrònica del centre Sirius Mifas, situat al barri de Sant Narcís de Girona, està disponible els dimarts de 9 del matí a dos quarts de 6 de la tarda, els dimecres de 3 a 6 de la tarda o demanant cita prèvia, per telèfon, amb la terapeuta ocupacional.

Cobertura a Girona i l'Empordà

La Residència de Mifas a Girona ja tenia una bàscula d'aquestes característiques per als seus residents però, en vistes de la seva proximitat amb el Sirius, l'entitat ha dedicidit traslladar-la al Centre de Dia Pere Llonch, a Vilafant, per tal de donar cobertura als usuaris de cadires de rodes de l'Alt Empordà i rodalies. En aquest cas, el servei de control de pes es pot utilitzar de dilluns a divendres, de 9 del matí a 1 del migdia.