Els parcs de Bombers de Calonge, Cassà de la Selva i Hostalric van estar ahir sense els efectius a les instal·lacions durant unes 11 hores perquè es trobaven fent una crema prescrita a la zona de Rocabruna, a Camprodon. Una situació que, segons fonts dels sindicats UGT i Catac, es produeix quan es fan aquest tipus d'activitats, ja que no hi ha personal extra. En el cas d'ahir, van apuntar que els tres parcs van estar tancats prop de mig dia; des de les set del matí i fins a les sis de la tarda.

El motiu és que ahir els efectius dels parcs de Calonge, Cassà i Hostalric es van haver de traslladar fins al parc de Camprodon. Una vegada allà, van fer una crema prescrita en aquesta àrea del Ripollès. A més, part del personal del parc de Bombers de Girona va anar al de Ripoll perquè aquest quedés cobert. Davant aquesta situació, els sindicats van anunciar que la setmana vinent tenen previst presentar una denúncia a Inspecció de Treball per deixar constància de les condicions en les quals es va produir el tancament dels tres parcs de Bombers.

Tot i això, fonts de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments van assegurar que no es considera un tancament la situació d'ahir a aquests tres parcs de Bombers de la Regió d'Emergències de Girona, sinó que, com ha passat en diverses ocasions, es va produir un desplaçament dels efectius perquè es trobaven en un servei com és la pràctica prescrita. Així, es va recordar que una crema prescrita és un tipus d'activitat encarada a la prevenció d'incendis.

D'aquesta manera, tal com van afegir les fonts de la Direcció General, els parcs estaven buits tot i que, si durant les hores que van estar inoperants s'hagués produït una emergència per cobrir, els efectius s'haurien pogut desplaçar cap al lloc necessari. També van afirmar que el desplaçament compleix amb la carta de serveis dels 20 minuts.