La Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Olot va aprovar indemnitzar una dona que va ensopegar amb unes rajoles malmeses del Firal i va picar de cap contra la vorera. Els fets van tenir lloc a les 10 del matí del 14 de novembre del 2016.

Era dilluns i hi havia mercat. Després de la caiguda, la dona va ser auxiliada per vianants que la van acompanyar fins a una farmàcia, on li van fer una primera cura. Això no obstant, va haver d'anar al servei d'Urgències de l'Hospital d'Olot.

El 19 de desembre del 2016, alcaldia va admetre a tràmit la reclamació per responsabilitat patrimonial contra l'Ajuntament d'Olot i un termini per presentar proves. Més tard, la dona va presentar fulls de citació de l'Hospital, notes d'evolució i la data de l'alta.

Els serveis jurídics de l'Ajuntament van avaluar el cas i van determinar que els particulars tenen dret a ser indemnitzats per les administracions públiques sempre que la lesió sigui conseqüència del funcionament dels serveis públics i hi hagi un dany avaluable i una relació de causa entre el servei i els danys.

Van situar que l'accident es va produir per passar per sobre d'un clot que es fa al voltant de les soques dels arbres perquè retinguin l'aigua i van considerar que no és un lloc idoni per transitar. Això no obstant, van reconèixer el mal estat de les rajoles del Firal a uns mesos de l'inici de les obres d'urbanització. L'Ajuntament va acordar pagar-li els 136 ? d'indemnització, valorats sobre la base de la factura d'un fisioterapeuta.

L'alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), ahir va valorar que no hi ha gaire precedents de fets similars al firal. Va indicar que de recursos per danys a persones i vehicles sí que se'n presenten i que els serveis jurídics municipals valoren si se'ls ha d'estimar o no. En cas de ser desestimats, els interessats poden posar un contenciós administratiu contra l'Ajuntament, perquè el jutjat el resolgui.

Contribucions

L'alcalde Josep Maria Corominas ahir va exposar que dilluns, dia 20 de març, tindrà lloc una reunió entre tècnics, polítics i propietaris per tal de fixar les contribucions que hauran de pagar els propietaris. L'alcalde va explicar que l'Ajuntament considera la urbanització del Firal com una obra d'interès públic i els propietaris només hauran de contribuir per la part de l'obra de davant de les cases. Les contribucions i el projecte seran aprovats el 3 d'abril.