Més de quaranta-set mil enoturistes van visitar els vint-i-sis cellers de la Ruta del Vi de la DO Empordà durant l'any 2016. Segons l'informe elaborat per l'Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el 2016 la Costa Brava va registrar 110.000 enoturistes, dels quals 47.350 van visitar els vint-i-sis cellers de la Ruta del Vi DO Empordà, i 63.223 van anar als tres museus membres. Les xifres representen un increment del 16,71% respecte de l'any anterior. Es calcula que la despesa mitjana per enoturista a la destinació ha augmentat dels 18 euros l'any 2015 als 31 euros d'aquest darrer anys.

La Ruta del Vi de la DO Empordà va tancar l'any 2016 amb 47.350 visitants, xifra que ha augmentat en 8.277 en comparació al 2015. Els tres museus adherits a la Ruta, Museu del Castell de Peralada, Gran Recosind i Museu del Suro, han rebut 63.223 visitants.

Els mesos de juliol, agost i setembre van aglutinar la majoria de visites, amb 5.678, 6.739 i 5.272 enoturistes respectivament, coincidint amb els mesos de més afluència turística a la Costa Brava. Aquestes xifres destaquen la importància dels cellers de la Ruta del Vi de la DO Empordà com a oferta complementària a la destinació.

Presència a fires

La Ruta del Vi DO Empordà reuneix un centenar d'empreses i entitats que, amb un pla d'accions anual pactat per un comitè executiu, treballa per difondre l'enoturisme a la Costa Brava. El 2017, aquesta difusió implicarà presentar la destinació a mercats prioritaris com el britànic o el nòrdic en àmbit europeu, així com participacions a fires i presentacions en l'àmbit estatal.

Enguany, la tasca promocional que es durà a terme al territori compta amb la presència de la Ruta a la Fira Mercat de Mercats o la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, així com la celebració de la quarta edició del festival Vívid, aquest mateix abril.