La Fiscalia Anticorrupció ha arribat a un acord amb els processats en l'anomenat «cas Clotilde», una causa sobre blanqueig de capitals i corrupció urbanística capitanejada per l'empresari rus Andrei Petrov i el banquer Santiago Roselló i que va tenir Lloret de Mar com a escenari principal (de fet, l'exalcalde convergent Xavier Crespo va ser condemnat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a nou anys i mig d'inhabilitació per ocupar cap càrrec públic i a 450.000 euros de multa pels delictes de prevaricació i suborn. Posteriorment, el Suprem el va absoldre de prevaricació i li va rebaixar la condemna a dos anys i mig d'inhabilitació.

En virtut d'aquest acord, informava ahir l'edició digital de Diario Sur, Petrov admet la seva culpabilitat en els fets perpetrats a Lloret a canvi d'acceptar una condemna pels delictes d'associació il·lícita i de blanqueig de capitals, penats amb un any, sis mesos i quinze dies de presó i amb una multa de 5,5 milions d'euros. De la seva banda, Roselló es conformaria amb un any de presó i 300.000 euros de sanció. Fonts de l'Audiència Nacional citades per Diario Sur qualifiquen l'acord amb els acusats de «gran èxit». El pacte s'hauria tancat aquesta setmana i estaria pendent de ser signat.

En ser les penes inferiors als dos anys i en no tenir antecedents cap dels dos, els acusats evitarien, amb aquest acord, ingressar a presó. Les mateixes fonts judicials assenyalen que la multa a les dues societats de Petrov esquitxades pel «cas Clotilde» s'eleva a uns 900.000 euros. A més, es practicaria el decomís de béns valorat en 11 milions d'euros (en el seu moment l'acusat va haver de provisionar uns 60 milions per evitar l'embargament i fer front a la responsabilitat civil, per la qual cosa el jutjat li hauria de retornar ara més de 42 milions). Petrov va romandre gairebé dos anys en presó preventiva per aquest afer (de febrer de 2013 al gener de 2015). Va sortir després de pagar una fiança de 80.000 euros.