El santuari Gaia ha convocat una manifestació animalista davant de l´Ajuntament de Camprodon, el diumenge (dia 26 de març) a les 12 del matí per protestar contra la mort d´una ovella, de la que responsabilitzen el gos d'un caçador.

La mort de l´ovella és el pol màxim de la tensió entre els membres del Santuari Gaia i els caçadors des de l´inici de la temporada de caça. Al novembre un dels responsables del santuari va penjar un vídeo a les xarxes socials, en el qual va carregar contra els caçadors que practicaven el seu esport al voltant del recinte del santuari, a Salarça.

Es tracta d´un santuari vegà que es dedica a protegir els animals domèstics dels humans. Treuen animals de les portes dels escorxadors o de llocs on són maltractats i els alimenten i deixen viure en el recinte del santuari fins que moren de mort natural. El santuari té molts socis i simpatitzants que fan donacions perquè pugui funcionar.

Per tal de rebaixar la tensió entre els membres del santuari els caçadors, l´alcalde de Camprodon Xavier Sala va convocar una reunió entre les dues parts, a la qual també va assistir ell i un representant del Departament d´Agricultura. La trobada va tenir lloc el 17 de gener a l´Ajuntament de Camprodon i va anar bé. Els caçadors es van comprometre a enviar un whatsapp abans de començar a caçar al voltant del santuari. Això no obstant, els membres del santuari indiquen que el whatsapp no els serveix de res ni els protegeix.

Els membres del santuari asseguren treballar, perquè els animals recuperin la confiança amb els humans i quan els caçadors entren dins el recinte del santuari, els animals tornen a perdre la confiança amb els humans i per culpa dels caçadors, els animals viuen aterrits.

En aquest vídeo difós pel Santuari Gaia es pot veure el dia que els seus responsables van anar a buscar un grup d'ovelles (entre elles la que ha mort) per evitar que les portessin a l'escorxador