La Fundació Guifré va reconèixer dimecres la improcedència de l'acomiadament de la treballadora Cristina Pairot després de l'acord al qual van arribar totes dues parts el dia del judici, que es va fer al social 2 de Girona. La indemnització és per un import de 2.495,77 euros, dels quals ja li n'havien liquidat 673,83, després que el novembre passat es tanqués a l'Ajuntament de Ripoll per reclamar-ho. Per tant la resta que ha rebut és de 1.821,94 euros.

Aquest acord va ser acceptat per Pairot, tot i que seguirà reclamant la categoria professional per la feina que estava realitzant a la residència de la Fundació Guifré, així com els danys derivats de l'accident laboral que hi va patir. La treballadora va denunciar que va estar fent feines de cuidadora durant cinc mesos sense tenir-ne cap noció, ja que el seu ofici era el de netejadora. També afirma haver fet tasques de coordinadora tot i estar de baixa, arran d'una caiguda que li va afectar el menisc. A conseqüència del temps que va passar fins que la Seguretat Social va operar-la, ara pateix dues hèrnies discals per haver caminat malament.

En les darreres setmanes hi ha hagut diverses accions de suport a Cristina Pairot. Per una banda amb la xerrada de la jornada antipatriarcal de l'Ateneu Bagauda, on es va parlar de l'acció directa que s'ha realitzat en el seu cas concret. Per una altra amb la penjada d'una pancarta al pont del tren de la ronda de Castelladrall de Ripoll, on es demana la readmissió, i s'hi denuncia un abús de poder.