La quarta edició del Vívid arrenca el proper 1 d'abril en cellers, espais singulars, paratges idíl·lics i restaurants de l'àrea geogràfica que abarca la Denominació d'Origen Empordà, a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà. Una cinquantena d'activitats que oferiran als amants del vi, l'enoturisme i l'enogastronomia, «experiències» úniques com ara tastos de caldos al monestir de Sant Pere de Roda -al Port de la Selva-, al Castell de Recasens -a l'Albera-, a la torre de Can Mario -a Palafrugell-, a la casa de l'Abat -a Llançà- o en un veler ancorat davant la costa del Cap de Creus. També hi haurà visites a tres cooperatives històriques: Empordàlia, a Pau; la de Garriguella i la d'Espolla.

Un total de 27 cellers de la DO Empordà participen en la iniciativa, que en l'edició de l'any passat, la tercera, va convèncer més de 7.300 participants vinguts d'altres punts de Catalunya (49%); de les comarques de Girona (37%) i de l'estranger (17%). Els organitzadors de la iniciativa, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Consell Regulador de la DO Empordà, cellers, ajuntaments, empreses turístiques i els 104 socis del Club de Màrqueting de la Ruta de Vi DO Empordà, confien a créixer en nombre de visitants.

La bona acollida del Vívid, explica el president de la DO Empordà, Xavier Albertí, constitueix la prova que l'enoturisme arrela amb força a casa nostra: sense anar més lluny, l'any passat l'11% de les vendes de la denominació, que van fregar els 6 milions d'ampolles, es van vendre directament en cellers visitables pels turistes (unes 581.000 ampolles).

Disseny de RCR

Una de les activitats incloses en la quarta edició del Vívid programa un tast en un celler dissenyat pels arquitectes garrotxins RCR Aranda Pigem Vilalta, distingits amb el premi Pritzker d'Arquitectura 2017, el Mas Brugarol, a Palamós.

Com a novetat, enguany les reserves per prendre part en les diverses iniciatives del Vívid es podran fer online, a través del portal web vivid.costabrava.org. En paraules del director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, el certamen és «la millor experiència enoturística de Catalunya».

A diferència d'edicions anteriors, el Vívid 2017 agrupa les activitats per zones i per setmanes, amb la intenció d'evitar el solapament d'actes. En les enquestes efectuades pels organitzadors als participants de l'edició 2016, els clients del Vívid suggerien una planificació temporal més espaiada per tal de tenir l'oportunitat de participar en més d'una activitat. Per això, aquest any el festival dedicarà la primera setmana a la plana de l'Empordà; la segona, a l'Albera; la tercera, al Baix Empordà i, la quarta, al Cap de Creus.