Àngel Noguer (president d´Apicultors Gironins) ha explicat que l´única salvació de les abelles de la Garrotxa, la Selva Interior i el Pla de l´Estany serà traslladar-les a la costa a l´agost.

En el moment quan les vespes depreden els boscos en una cerca desesperada d´aliments, els apicultors carregaran les abelles en camions i les traslladaran a la costa.

Segons Noguer el sistema de trasllats d´una zona de molta presència de vespes a una amb menys s´ha comprovat com la solució per al negoci de les abelles de mel a França i en alguns llocs de la península.

Ha considerat que la transhumància d´abelles té un cost econòmic, però -segons ell- és l´única solució factible pels apicultors professionals de la Garrotxa, la Selva Interior i el Pla de l´Estany.

Pel que fa a l´apicultura com a afició o com un element auxiliar d´ingressos -segons ell- desapareixerà.

Ha indicat que la Garrotxa per la humitat, la qualitat de l´aigua i les flors grosses és un lloc on la vespa asiàtica es troba molt bé.. Després de la Garrotxa, l´animal està bé a la Selva Interior i el Pla de l´Estany.

Les dades ho demostren

El 2016 es van localitzar 71 nius de vespes asiàtiques a la Garrotxa, un 55% més que el 2015. Es considera que per cada niu localitzat almenys n´hi ha 3 que sobreviuen i consoliden el procés vital de l´espècie.