El Servei Meteorològic de Catalunya ha advertit que l´arribada d´una pertorbació aquest divendres deixarà precipitacions abundats d´intensitat localment forta, amb valors superiors als 50 litres en 24 hores a la meitat est, tot i que en punts interiors de la meitat est i altres sectors del prelitoral i Catalunya Central es poden acumular més de 100 litres per metre quadrat.

A més, els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta, i localment de calamarsa o pedra i fenomens de temps sever. D´altra banda, una entrada de fred pot comportar nevades durant la nit de divendres i matinada de dissabte que poden afectar el Prelitoral sud i central, així com d´altres zones de la Catalunya Central, del Pirineu i del Prepirineu.

La cota de neu començarà al voltant dels 900 metres, però baixarà fins a situar-se entre 400 i 500 metres al final del dia. Es podran acumular més de 5 centímetres per sobre dels 600 metres. Pel que fa l´estat de la mar, s´espera que s´alteri de forma notable.

El vent bufarà de component est fort a la meitat nord de Catalunya entre divendres a la tarda i dissabte a migdia, sobretot a les cotes mitjanes i altes. Aquest fort vent donarà lloc a una forta alteració de l´onatge, on a més hi haurà notable mar de fons de l´est.

Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per acumulació i intensitat de pluja, neu, vent i onatge.

A Barcelona, s´ha activat el Pla d´Emergència per mal estat de la mar i s´ha barrat el pas als espigons i a la zona on trenquen les onades per evitar riscos. El pla d´emergència s´activa en fase d´alerta quan es poden donar onades de més de 2,5 metres amb una probabilitat de més del 30%.

Diumenge la situació es tranquil·litzarà, tot i que l´ambient serà més fred. La predicció a mitjà termini indica una tendència a l´estabilització atmosfèrica fins a mitjans de la setmana vinent.