El nomenament de docents se suspendrà 18 dies amb motiu de Setmana Santa, tal com el Departament d'Ensenyament ve fent els últims cursos per evitar contractar substituts durant aturades escolars com aquesta, Nadal o el pont de la Puríssima. En aquesta ocasió, l'última cobertura de baixes es farà el divendres 31 de març i no es reprendrà fins al dimarts 18 d'abril.

Aquesta mesura d'estalvi afecta personal interí pendent d'un lloc de feina, però també els centres educatius que es troben amb una baixa laboral dies abans de les vacances. El procediment habitual preveu que els Serveis Territorials d'Ensenyament celebrin dos actes setmanals de nomenaments telemàtics, els dimarts i els divendres, entre les 12 i la 1 del migdia.

Però Ensenyament frena les designacions una setmana abans d'un període de vacances; tal com passarà per Setmana Santa, que el calendari escolar fixat pel Departament marca entre el 8 i el 17 d'abril. Així, en el cas que un centre perdi un mestre el 31 de març, no podrà comptar amb un substitut fins almenys el 19 d'abril perquè el següent nomenament no es farà fins al dia 18 i, tenint en compte que el procés es realitza al migdia, l'habitual és que la persona designada no s'hi incorpori fins l'endemà.

Perjudicis als interins

Tal com ja va fer per Nadal, ara, el sindicat docent majoritari a Girona, Ustec·STEs, ha tornat a criticar la suspensió dels nomenaments quan encara hi ha dies laborables per endavant i, sobretot, ha reclamat a la Conselleria que compleixi la seva pròpia normativa. El sindicat es refereix a la resolució que regula els criteris de gestió de la borsa de treball (13 de juliol de 2016), on s'especifica que «els nomenaments d'una durada inferior al curs escolar per substitucions temporals no s'interrompen durant els períodes de Nadal, Setmana Santa o els caps de setmana, en cas que el permís o la llicència de la persona titular del lloc de treball inclogui aquests períodes de temps». En aquests casos, Ustec·STEs recomana al personal substitut i als centres que comprovin la data en què acaba el permís o la llicència per malaltia del titular de la plaça i que s'assegurin que el seu nomenament es prorroga per aquests dies. El seu portaveu gironí, Xavier Díez, va explicar que una interpretació de la norma basada en l'estalvi ha arribat a perjudicar la puntuació d'interins a la borsa de treball, ja que no tenir nomenaments afecta la seva posició a la llista.