El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, va assegurar ahir des de Lloret de Mar que el Govern «seguirà treballant» per complir els compromisos, malgrat el recurs que ha anunciat l'Estat als pressupostos. Junqueras va afirmar que «estan acostumats» que l'executiu espanyol presenti recursos a lleis catalanes al Tribunal Constitucional (TC). «No és cap novetat, en presenten de tota mena», va dir. El vicepresident també va lamentar que la fiscalia hagi obert una investigació en relació amb els suposats preparatius del referèndum i va voler recordar que el registre on es poden inscriure els ciutadans «ja existeix i és legal». «Que s'investigui aquest cartell és una demostració més del paper que juguen les institucions de l'Estat», va concloure.

Junqueras va obrir ahir la Trobada Municipalista d'Esquerra Republicana (ERC) que se celebra fins avui a Lloret de Mar. Més de 400 regidors i regidores s'havien inscrit a la trobada, la cita anual de treball compartit dels republicans. Com cada any els càrrecs electes locals d'ERC posen en comú les polítiques municipals que estan aplicant o reclamant als 709 municipis on la formació republicana té representació.

El president del partit va inaugurar a la tarda la trobada i les primeres sessions de treball es movien en el context del mandat democràtic sorgit de les urnes el 27 de setembre. Tot i que no és un tema estrictament municipal, el secretari de Política Municipal, Marc Sanglas, ho va justificar perquè els ajuntaments i els ens supramunicipals «són també l'expressió política de la voluntat de la ciutadania i seran claus per la celebració del Referèndum». Les ponències del programa d'avui giren al voltant de les polítiques per combatre la vulnerabilitat i els processos participatius.