L'hospital Josep Trueta de Girona organitza per al 28 de març al matí la Jornada de Portes Obertes, adreçada a futurs residents interessats a fer la seva especialització en algun dels centres que gestiona l'ICS a Girona, ja sigui al mateix centre hospitalari o als equips d'atenció primària acreditats per impartir docència. Aquest acte té per objectiu explicar als futurs especialistes de medicina, farmàcia, infermeria pediàtrica, infermeria d'atenció familiar i comunitària, i llevadores interessats a fer la formació especialitzada a Girona com els acolliran els centres i quin és el pla formatiu de les diverses especialitats.

També se'ls farà una visita guiada pels serveis de l'hospital i s'ha previst una trobada entre els futurs residents i els actuals per compartir experiències, intercanviar inquietuds, resoldre dubtes i conèixer de primera mà les seves opinions.

Tant el Josep Trueta com l'atenció primària ofereixen formació de postgrau de medicina i d'infermeria. L'oferta docent és de 34 places al Trueta (29 de medicina de 21 especialitats, una de farmàcia, tres de llevadora i una d'infermeria pediàtrica), a més de 24 places a primària, de medicina i infermeria familiar i comunitària.

El Trueta té 23 serveis acreditats per impartir docència, dels quals 21 ofereixen plaça aquest any. L'hospital Trueta ha recuperat en aquesta convocatòria de MIR un total de sis residents, corresponents a places acreditades però que no van ser ofertes pel Ministeri d'Educació en la darrera convocatòria de 2016. Així, el Trueta torna a oferir enguany les places de MIR de les especialitats de nefrologia, neurocirurgia, cirurgia toràcica, farmàcia hospitalària i hematologia, a més de recuperar una plaça de resident d'anestèsia i reanimació, que també s'havia perdut.

Pel que fa a la formació d'atenció familiar i comunitària, s'imparteix als CAP de Canet, Salt, Sarrià, Can Gibert del Pla, Montilivi, Taialà, a més dels hospitals Trueta, Santa Caterina, Figueres, Palamós i Calella.