Els Mossos d'Esquadra han detingut dos atracadors que el mes de febrer passat van assaltar, en només 15 dies de diferència, l'estanc de Riudellots de la Selva i una benzinera de la C-65 situada al terme de Llagostera. Els dos homes, un veí de Llagostera i l'altre de Cassà, van ingressar a presó després de declarar al jutjat.

Les detencions es van produir dimarts passat, després que els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal de Girona, juntament amb les unitats d'investigació de les comissaries de Girona i Sant Feliu de Guíxols, determinessin els lligams entre els dos atracaments i assenyalessin els sospitosos d'haver-los pepetrat. Als dos homes detinguts, de 37 i 39 anys i de nacionalitat espanyola, se'ls considera presumptes autors de dos delictes de robatori amb violència i intimidació, d'un delicte de tinença il·lícita d'armes i d'una falta de lesions.

El primer dels assalts va tenir lloc el dia 13 de febrer en una benzinera de Llagostera situada a peu de la C-65. Pels volts de les nou del vespre, dues persones, que portaven cascos posats, van intimidar el dependent amb una escopeta. Els lladres es van endur uns 90 euros i van produir danys materials diversos, sobretot en la caixa registradora. Després van fugir.

El segon atracament es remunta al dia 26 del mes passat quan, cap a un quart de dues del migdia, els lladres van irrompre a l'estanc de Riudellots de la Selva. En aquella ocasió els dos homes van intimidar la treballadora amb una escopeta de cacera. De la botiga se'n van endur un terminal informàtic, una pantalla d'ordinador, una impressora i 1.000 euros de botí. A més, abans de marxar els delinqüents van disparar un tret amb l'escopeta contra el terra, fet que va causar lesions lleus a l'empleada de l'establiment.

Imatges i testimonis, la clau

Els agents, que ja estaven investigant el primer cas, de seguida van trobar prou indicis per relacionar aquest assalt de Riudellots amb el que havia succeït tretze dies abans i van deduir que els autors podrien haver estat els mateixos. Segons els Mossos, imatges gravades i l'aportació de diversos testimonis van resultar clau. Amb posterioritat, els agents van identificar el vehicle amb el que els autors haurien fugit després de cometre cada robatori i van identificar un dels possibles lladres, el veí de Llagostera. Després de fer fer-li un seguiment, van arribar fins al seu còmplice. Valorats tots els indicis, els agents van arrestar els dos homes. Als seus domicilis hi van trobar l'escopeta.