La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, va inaugurar ahir a Girona un seminari d'eines de formació i motivació adreçat a les representants de les associacions de dones que formen part de l'Assemblea Territorial de Dones de Girona, òrgan de participació i consulta del Consell Nacional de Dones de Catalunya. En la sessió, hi van participar prop de 30 dones, representants de 14 associacions de tot el territori gironí.

En l'acte d'inauguració, Teresa M. Pitarch va subratllar que «les dones tenim molt a aportar. Un país no es pot permetre prescindir del talent femení si vol créixer i convertir-se en un país capdavanter». La presidenta de l'ICD va reivindicar que «Catalunya només serà un país avançat si és capaç de ser capdavantera i referent en les polítiques d'igualtat efectiva».

La formació, de quatre hores, va ser impartida per Mònica Aldegunde, experta en coaching i en desenvolupament de competències, amb l'objectiu de facilitar eines a les representants de les entitats per a l'anàlisi de la missió i els valors que aporta el moviment associatiu de dones a la societat. El curs va finalitzar amb l'elaboració d'un mapa de ruta i la definició de projectes.

Posteriorment, la presidenta de l'ICD es va traslladar a Besalú, on va participar en una xerrada-col-loqui amb dones polítiques i de les entitats de dones de la comarca de la Garrotxa per aprofundir sobre la situació de les dones del territori i la importància de la seva participació per avançar en la igualtat en l'agenda de les polítiques públiques.