Dotze persones han perdut la vida en gairebé tres mesos de l'any 2017 en vies urbanes i interurbanes de la província de Girona. Es tracta d'una xifra elevada i que ja supera la del 2016, quan en van ser un total d'onze.

Els morts d'aquest any s'han hagut de lamentar en deu accidents de trànsit que s'han registrat entre gener i el 26 de març. Una dotzena de víctimes mortals en només tres mesos a la demarcació de Girona és una xifra alta perquè si s'observen les dades de sinistralitat mortal en aquest mateix període però de l'any 2015, les dades canvien totalment. Durant el 2015 van morir cinc persones a les vies de la demarcació de Girona.

Gener negre, set mortals

L'alta sinistralitat d'aquest 2017 s'ha centrat aquest any en un mes molt concret: el gener. Van tenir lloc set dels accidents mortals i dos d'ells, a més, van comptar amb dues víctimes mortals.

D'aquests de múltiples víctimes cal destacar el de Masarac. Va ser un fet malaurat ja que un matrimoni de Figueres va ser arrossegat el 27 de gener a la nit per una riuada quan travessava una passera sobre la riera de l'Anyet, al municipi altempordanès. Els dos cadàvers van aparèixer fora del cotxe, un el diumenge i l'altre el dilluns. Es va tardar a trobar-los perquè l'avís no va arribar als Mossos fins al dissabte a la nit quan la família va alertar-los que no tornaven a casa. Es va muntar un gran dispositiu a la zona de Masarac i es va trobar el tot terreny de la parella -un home de 60 anys i una dona de 59 anys- i més tard, els cadàvers d'ambdós veïns de Figueres.

L'altre dia tràgic a les comarques de Girona va ser el 15 de gener quan van perdre la vida tres persones en dos accidents. Un a Hostalric amb dues víctimes i l'altre a Campany.

Del 2016, cal destacar que durant els primers tres mesos de l'any hi va haver un accident que va fer replantejar al Departament d'Interior el sistema de detecció de conductor reincidents causants d'accidents de trànsit. També va ser el gener i va succeir el dia 29 a la C-65 a Fornells i hi va perdre la vida una jove de 25 anys. El conductor homicida, abans d'aquest accident, n'havia tingut un altre a Llagostera. En va fugir i després el van interceptar begut a Sant Feliu. El conductor va tornar a agafar el cotxe perquè el substitut li ho va permetre. Ha ingressat a presó.

Cal destacar que aquest 2017 ha començat amb una xifra menys elevada que l'any passat pel que fa als atropellaments. Entre gener i març de 2016 van morir quatre persones en diversos punts de la demarcació després que els atropellessin.

Aquest 2017, la xifra es manté per ara amb una persona atropellada. El fet es és del 22 de gener a la nit, quan un cotxe va atropellar un camioner a l'autopista AP-7, a prop de l'àrea de servei de la Porta Catalana, a Agullana. S'apunta que l'home, de 40 anys, va creuar la via i un cotxe que anava en sentit Barcelona, a l'altura del quilòmetre 7, el va envestir, ja que no va poder evitar l'atropellament mortal.