L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha començat les obres de la zona esportiva. Es tracta d'un projecte urbanístic elaborat per l'equip d'arquitectes de Xavier Bayona, valorat en uns 220.000 euros finançats a partir d'una subvenció i de recursos propis de l'Ajuntament. La previsió es que s'allarguin uns sis mesos.

Les obres consisteixen a millorar l'accés a les pistes d'esport i a cobrir-les. Encara que cobrir les pistes es farà en una segona fase. La fase iniciada consisteix en la construcció d'un camí per a vianants que enllaçarà amb les pistes poliesportives. Per aprofitar el terreny també es construirà una rampa d'accés a l'escola. Es tracta d'una passera d'una amplada d'uns cinc metres que comunicarà el centre escolar amb el camp de futbol. La millora, explica l'alcalde Jordi Cargol (PDeCAT), serà el final dels problemes d'aparcament a les hores d'entrada i sortida de l'escola. «Ampliem el nombre d'alumnes i això fa que de la manera que ho teníem la coincidència entre els cotxes i els alumnes fos perillosa», explica. Mentre durin les obres l'Ajuntament ha habilitat un aparcament provisional en un terreny que ha cedit un veí.

Obres als accessos

L'alcalde ha explicat que les obres dels accessos a la zona esportiva formen part d'un pla que també preveu l'ampliació de l'escola. Per això, han previst ampliar l'escola amb més aules i millorar el pati. Cargol ha precisat que l'obra necessita d'uns 6 o 7 mesos i que la començaran a l'estiu per no molestar tant els estudis.