A l'Agna Egea li van diagnosticar esclerosi múltiple amb 15 anys i ara, amb 27, és un referent per a altres joves en una situació similar gràcies al seu optimisme i el seu afany de superació, que la setmana que ve la portaran a recórrer els 100 quilòmetres de la Trailwalker Oxfam.

Aquesta marxa solidària uneix les localitats d'Olot i de Sant Feliu de Guíxols, ciutat natal d'Egea, on moltes persones s'han bolcat amb l'aventura de la seva veïna, que durant gairebé un any ha narrat la seva preparació i la seva convivència diària amb la malaltia a través del blog «La EM no em para».

De fet, aquest diari personal li va servir en un principi de plataforma per recaptar més de 1.500 euros finançaran la participació en la Trailwalker i que han aportat tant persones a títol individual com negocis de la zona.

«Rendir-se no és una opció», repeteix una i una altra vegada Egea, que compagina la seva feina com integradora social amb la pertinença a diverses associacions d'afectats, des d'on fa difusió i pedagogia sobre aquesta malaltia.

Aquesta mateixa finalitat és la que manté en vida el blog una vegada superada la seva primera funció recaptatòria i, en ell, la seva autora recorda algunes de les seves experiències al llarg de més de deu anys d'afectació, narra com són les proves i el control metge al qual se sotmet i també explica com són els dies dolents en què l'esclerosi es fa notar més del que és habitual.

La ganxona ha explicat que la pràctica de l'esport, sempre sota el control de professionals, l'ajuda a mantenir-se activa i a portar millor la malaltia.

De fet, per a la preparació de la Trailwalker, que se celebrarà els dies 1 i 2 d'abril a les comarques gironines, ha comptat amb el suport d'un entrenador personal i un dietista especialitzat en aquest tipus de problemes de salut.

També ha tingut el suport i la veu experta d'altres malalts d'esclerosi múltiple que practiquen esport com Ramón Arroyo, que va inspirar la pel·lícula 100 metres i a qui va donar vida a la gran pantalla l'actor Dani Rovira.

Més enllà dels especialistes, l'altre puntal de l'Agna per afrontar el repte de la Trailwalker Oxfam serà el dels seus familiars i amics, alguns dels quals formen part de l'equip, mentre que altres l'acompanyaran en diverses fases del trajecte.

Concretament, els membres que acompanyaran l'Agna i disputaran la prova, que es corre per equips, són, a més d'Egea, Anna Rojo, Estela Galindo i Robert Ortega i els reforços són Albert Cucharero, Iván García i Carles Basart.