Dos alumnes de l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona han resultat premiats a la LIII Olimpíada Matemàtica Espanyola que s'ha celebrat a Alcalá de Henares del 23 al 25 de març. Jordi Vilà, de segon de batxillerat, ha guanyat la medalla de plata i Èdgar Moreno, de primer de batxillerat, la de bronze.

Els dos gironins formaven part de l'equip català de nou concursants: Pau Autrand Caballero (Barcelona), Weijie Chen (Olot), Edgar Moreno Martínez (Tarragona), Jan Olivetti Auladell (Sant Cugat del Vallès), Jordi Rodríguez Manso (Barcelona), Adrián Rodríguez Muñoz (Barcelona), Aleix Torres Camps (Girona), Jordi Vilà Casadevall (Sabadell) i Adrià Vilanova Martínez (Santa Coloma de Gramenet).

Jan Olivetti, un estudiant de Sant Cugat, va obtenir la medalla d'or. Jordi Vilà i Pau Autrand la de plata, mentre Edgar Moreno i Adrián Rodriguez van ser guardonats amb la de bronze.

L'equip espanyol que participarà en la International Mathematical Olympiad que tindrà lloc a Rio de Janeiro, al Brasil, el proper mes de juliol estarà format pels guanyadors de les sis medalles d'or: Rafah Hajjar Muñoz (València), Jordi Rodríguez Manso (Catalunya), Alberto Acosta Reche (Castella-la Manxa), Saúl Rodríguez Martín (Madrid), Aitor Iribar López (Catella i Lleó), i el català Jan Olivetti Auladell (Catalunya)

L'Olimpíade és una competició on concurs joves estudiants amb l'objectiu d'estimular l'estudi de les Matemàtiques i el desenvolupament de joves talents en aquesta ciència.