La Fundació SER.GI, especialitzada en diferents àmbits de la pedagogia social a les comarques de Girona, s'ha proposat introduir paràmetres socials en la manera de gestionar les plantilles de les empreses. L'entitat defensa que tenir en compte la diversitat dels treballadors ajuda a combatre l'absentisme laboral i augmenta la productivitat dels seus treballadors, objectius per als que divendres oferirà eines en una jornada organitzada per una empresa privada (Activa Mutua) però oberta a tothom.

L'últim any, la Fundació SER.GI ha endegat un programa formatiu adreçat a responsables de recursos humans, directors, gerents, caps de planta o d'equip i altres figures que tinguin grups de persones al seu càrrec. Pel que fa al contingut, els cursos se centren en la gestió de la diversitat cultural, social, religiosa o lingüística.

L'entitat parteix del fet que aquesta disparitat existeix en moltes empreses, però la majoria no té cap pla d'acollida. En aquest sentit, un dels objectius de la formació de SER.GI és enfrontar els responsables dels treballadors amb situacions relacionades amb la diversitat de la plantilla i ensenyar-los a prevenir possibles conflictes. El seu convenciment és que pot oferir aquest coneixement al sector econòmic perquè la realitat de les empreses es correspon amb la realitat social, amb la que la fundació treballa des de fa anys.

L'encarregada de la formació i d'explicar la importància de gestionar la diversitat dels treballadors a l'empresa és la tècnica de l'Àrea de Ciutadania i Desenvolupament de la Fundació SER.GI Maricel Figueras. Aquesta llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona i màster en Prevenció de Riscos Laborals està vinculada al Pla Inclusió Social de SER.GI a Lloret de Mar. A l'estiu, la fundació va fer la seva primera incursió en la formació d'empreses, centrada en la gestió de la diversitat del personal, en una sessió programada per la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG).

Divendres l'entitat dirigirà la seva segona formació específica, en aquest cas pensada per al programa Aplica d'Activa Mutua i en la jornada «Disminuïm l'absentisme a l'empresa; eines i exemple pràctics». La mútua argumenta que «en col·laboració amb la Fundació SER.GI volem explicar que es pot evitar el fet que 1 de cada 18 treballadors s'absenti del seu lloc de treball». La jornada es farà a la seu de la mútua, a l'avinguda Lluís Pericot, entre dos quarts de 10 del matí a les 12 del migdia i també comptarà amb el gestor territorial d'Aplica, Xavier Calderón.