Les neteges subaquàtiques són una pràctica que Ports de la Generalitat està promovent i aquest dimarts va començar pel port de Blanes.

Aquí entre dimarts i dimecres ja s´han recuperat 5.000 quilos de deixalles. Cinc tones de tot tipus de residus. Al port pesquer de Palamós també s´està fent una neteja subaquàtica i en tres dies ja s´han recuperat 8 tones de residus.

L'actuació a Palamós es fa cada dia de 9 a 13 hores per no interferir en l´activitat pesquera. Va començar dimarts i finalitzarà demà.

D'entre les deixalles, s´han recuperat pneumàtics, taulons de fusta, restes d´embarcacions, envasos de plàstic, cordes, bateries de vaixells, motocicletes, tanques, contenidors d´escombraries i carretons de compra, entre d'altres.

Port destaca en un comunicat que els residus es classifiquen i es col·loquen en contenidors i es porten als centres autoritzats per la seva valorització i gestió.

8 tones al port de Palamós

Aquesta setmana també s'ha organitzat la neteja subaquàtica de la dàrsena pesquera exterior al port de Palamós. La zona on s´ha actuat quedava pendent de la neteja realitzada l´any passat.

Aquesta actuació s´ha fet des del dilluns 27 de març fins avui, diàriament, de 8 a 15 hores. En tres dies, al port palamosí s´han recuperat 8.000 quilos de deixalles entre pneumàtics, ferralla, envasos de plàstic, cordes, ampolles de vidre i bateries, entre d´altres, que s´estan portant a l´abocador autoritzat per a la seva gestió posterior.

Les dues neteges dels fons marins, que han tingut un cost total de 9.000 euros, han estat executades per empreses de professionals subaquàtics autoritzades per la Capitania Marítima de Palamós i transportistes de residus autoritzats per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Aquestes actuacions són fruit del compromís adquirit per l'Administració portuària d´organitzar neteges dels fons marins periòdicament en els ports. Recentment, s´han realitzat als ports de Palamós, Roses i, ara, al de Blanes.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, destaca que cal "conscienciar tots, administracions, usuaris i ciutadans per protegir el medi ambient i treballar junts per tenir uns ports més sostenibles". I ha afegit que continuaran "impulsant aquestes neteges per vetllar pel llegat portuari que deixarem a les futures generacions".