L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (PDeCAT) va acusar en el ple d'ahir la CUP de confiar més amb les filtracions de la premsa de la fiscalia del cas 3% que en la seva paraula. Corominas va recordar que hi ha un judici penal i que l'Ajuntament no hi té una acusació formal.

Corominas va exposar que mai ha intervingut en les decisions dels tècnics en el moment d'adjudicar un contracte. També va dir que mai ha demanat a cap entitat que financiï un partit polític.

Abans, Anna Descals (CUP) va demanar a Josep Maria Corominas què expliqués els temes tractats en una reunió feta el 26 d'octubre del 2011 entre «vostè, el senyor Viloca i el senyor Sánchez».

L'origen de la pregunta estava en el sumari del cas 3%, el qual exposa 6 reunions ente l'exgerent de CDC, Andreu Viloca, i Jordi Duran (Urbaser)

Onze dies després de celebrar-se el ple d'adjudicació, la fundació ACS, en aquell moment propietari d'Urbaser, hauria lliurat un xec per valor de 60.000 euros a la fundació Fòrum Barcelona, vinculada a CDC.

Sis dies després de la publicació definitiva de la concessió al Diari Oficial de la Generalitat, s'hauria produït una reunió entre l'alcalde d'Olot, l'exgerent de CDC Andreu Viloca i l'extresorer del partit Francesc Sánchez.

La Junta de Govern

L'Ajuntament d'Olot iniciarà els tràmits per declarar l'expropiació forçosa d'ús temporal de 31 habitatges buits per destinar-los a lloguer social. Pertanyen a bancs que no han participat en cap negociació per tractar la problemàtica ni han accedit a parlar-ne amb el consistori.

Ahir ho va aprovar la Junta de Govern local i el següent pas serà demanar a les entitats bancàries que notifiquin l'estat en què es troben els habitatges i si no ho fan tramitaran igualment.