La Policia Local de Cadaqués i els Mossos d'Esquadra van detenir ahir una parella de la localitat per haver deixat la seva filla, d'un any i mig, tota la matinada sola a casa tancada mentre ells se n'anaven de festa. Els plors de la petita van alertar els veïns, que van avisar l'àvia de la criatura. La dona, que tenia claus del domicili, va ser qui es va fer càrrec de la petita, passades les cinc de la matinada, després que la nena hagués estat diverses hores sola a casa. Una patrulla mixta de Mossos i Policia Local va detenir els pares cap a les set del matí, acusats d'un delicte d'abandonament de menors.

Van ser els propis pares de la criatura, una parella de 39 i 28 anys, qui van avisar als Mossos a les set del matí alertant que el nadó no era al domicili. Els agents van comprovar que la parella estava en un estat d'embriaguesa important, i van buscar testimonis per intentar esclarir els fets. Va ser aleshores quan una veïna va explicar als agents que l'àvia de la criatura havia anat a buscar-la i se l'havia emportat al seu domicili, després que la nena estigués plorant tota la nit. De fet, van ser els veïns qui van alertar l'àvia en veure que la nena no deixava de plorar i que els seus pares no eren a casa. Després, la policia es va desplaçar fins el domicili de l'àvia, i allà van comprovar que la menor estava sana i estàlvia. Els agents van acabar detenint els pares del nadó acusats d'un delicte d'abandonament de menors.

Ara fa un any, una mare va ser condemnada per l'Audiència de Lleida a nou mesos de presó per un cas similar al Pla de Sant Tirs (Alt Urgell). En aquella ocasió, la dona va deixar sols els seus dos fills de cinc i vuit anys per sortir de festa amb la seva parella. Els Mossos van descobrir el delicte després d'aturar el cotxe on viatjava la dona i la seva parella, que va donar positiu al control d'alcoholèmia. Posteriorment, els agents van comprovar que els nens estaven sols dormint en una de les habitacions de la casa de la mare.