L'exregidora de l'Ajuntament de Figueres i exdelegada de la Generalitat a París, Maryse Olivé Quintana, va morir ahir a la matinada als 69 anys d'edat, segons va informar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a través d'un tuit. «Ha mort Maryse Olivé, que va ser delegada de la Generalitat a París, amiga i una gran col·laboradora de Catalunya. Gràcies per tot! DEP», va escriure Puigdemont.

Olivé va dedicar la seva carrera professional a l'ensenyament i a la política, sempre lligada a CiU. Llicenciada en filologia francesa i exdirectora i professora del Lyceé Angle-Français de Figueres i Balaguer, Olivé va néixer a Perpinyà el 1948. Va ser regidora de l'Ajuntament de Figueres entre 1999 i 2003, i posteriorment, del 2003 al 2007, ho va ser de Darnius, on era responsable de Cultura. Anteriorment, havia estat regidora a l'Ajuntament de Balaguer, on en les primeres eleccions democràtiques (1979-1983) va ser escollida primera regidora de la ciutat. L'any 2004 va ser candidata de CiU per Girona a les eleccions europees.

Olivé, que va ser la primera directora de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, va ser nomenada delegada de la Generalitat a França el 12 de setembre del 2012 substituint Miquel Vila. Olivé es va mantenir dos anys en el càrrec, del qual va dimitir amb una carta enviada des de París en què deia: «Els dies no són iguals ni les hores coincideixen, i després de moltes hores i molts dies, ha arribat el moment de jubilar-me». «El dia 8 de setembre compliré 66 anys, amb un llarg temps de treball, de dedicació i de bon fer», afegia, per justificar la seva decisió.

Les mostres de condol a la família i amics de l'exdelegada a través de les xarxes socials no es van fer esperar. Després que Carles Puigdemont donés les notícia a través del Twitter, diferents dirigents del PDeCAT van destacar la persona i el treball que va dur a terme al capdavant de la delegació de la Generalitat a França.