Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimarts a Olot un veí de la ciutat, de 39 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un delicte de temptativa d'homicidi. Així, la policia considera que l'home va atropellar amb una furgoneta -de manera intencionada- un altre home, de 35 anys, amb la intenció de matar-lo. Els fets van tenir lloc aquest dimarts, 4 d'abril, al punt quilomètric 89,2 de la carretera N-260a (dins el terme municipal de Riudaura). Es tracta d'una via que és coneguda com la carretera de la Cantina, que connecta Olot amb Vallfogona del Ripollès. La via, que no és especialment concorreguda pels vehicles, compta amb molts revolts.

El punt concret on es va produir l'incident és una àrea propera a la riera de Riudaura, al principi de la muntanya de la Cantina, a la zona del barri de l'Hostal del Sol. En aquesta carretera, el conductor detingut hauria envestit diverses vegades -amb una furgoneta Fiat Doblo- un home que caminava pel voral de la via. L'arrestat hauria perpetrat aquesta acció després d'haver mantingut una forta discussió amb l'home atropellat per uns camins de pas. A causa de l'incident, la víctima va haver de ser traslladada a l'hospital Josep Trueta de Girona amb un pronòstic greu. Fonts del centre sanitari van explicar que ahir el ferit es trobava a planta, on evoluciona favorablement.

Investigació de l'accident

La intencionalitat de l'atropellament es va descobrir quan agents de trànsit dels Mossos van analitzar les possibles causes de l'accident. Llavors, van observar que es podia tractar d'un incident intencionat. Per això, van decidir traspassar la investigació dels fets a agents de la unitat d'investigació. Aleshores, els Mossos van analitzar les causes de l'atropellament i van concloure que el conductor havia col·lidit expressament contra la víctima, a qui havia passat per sobre -amb el seu vehicle- de manera voluntària. El detingut, amb antecedents, quedarà properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot.