Gràcies a les pluges dels darrers mesos, els embassaments de Sau i Susqueda i el de Darnius Boadella superen actualment el 80% de la seva capacitat, vint punts per sobre de com estaven fa un any, segons les dades de l'Agència Catalna de l'Aigua.

En conjunt, els pantants del sistema Ter-Llobregat, que proveeixen l'àrea de Girona i la regió metropolitana de Barcelona arriben al 85%, amb 520 hm3, mentre que un any enrere estaven al 66% i 401 hm3. Els embassaments de Sau i Susqueda estan al 81% de capacitat, amb 323 hm3 i els del sistema Llobregat, que engloba els embassaments de la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Pons té un nivell de reserves encara més alt, amb un 92% i 197 hm3.

Des de l'Agència Catalana de l'Aigua expliquen que, encara que en els darrers mesos els dos sistemes s'han anat equilibrant, es continuarà captant més aigua del Llobregat per satisfer les necessitats de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Un altre dels embassaments que ha anat guanyant reserves ha estat el de Darnius Boadella. Aquesta reserva, que garanteix, principalment, les demandes urbanes de Figueres i les necessitats de reg de la comarca de l'Alt Empordà, està al 82% i 50 hm3 de capacitat, quan fa un any estava al 63% amb 39 hm3.

Amb els nivells actuals, el pantà de Darnius Boadella pot garantir les demandes urbanes del que queda d'any i també la campanya de reg d'aquest estiu, indica l'ACA.

Demanda garantida

Els embassaments de les conques internes catalanes estan al 84% (584 hm3) de la seva capacitat, 21 punts i 214 hm3 més que a mitjans del mes d'octubre de l'any passat, quan es trobaven al 53% (370 hm3), segons l'ACA.

L'arribada de diversos fronts que han passat per Catalunya en els darrers mesos han permès incrementar el volum de reserves. Precisament el darrer episodi de pluges (25-26 de març) ha servit per incrementar en 40 hm3 les reserves, beneficiant totes les conques regulades.

El volum actual és molt superior al que hi havia durant la mateixa data de l'any passat, quan els nivells totals eren del 65% i 453 hm3. Amb aquest nivell de reserves estan garantides totes les demandes durant tot el 2017.