El Sindicat del Transport Sanitari de Girona, majoritari al comitè d'empresa, denuncia la «deixadesa» del SEM i el Servei Català de la Salut (CatSalut) en el conflicte laboral entre els treballadors i l'empresa adjudicatària del servei a Girona, TSC, després que la justícia els hagi donat la raó.

La setmana passada, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va fallar a favor dels treballadors, reconeixent que l'empresa va coaccionar empleats per a que s'abaixessin la categoria laboral i el sou per estalviar-se diners i obligant la companyia a restituir les condicions als 160 treballadors afectats pels canvis.

La sentència, diuen els treballadors, és una prova més de les «males pràctiques» de la companyia que han denunciat des de fa més d'un any i podria ser un argument per a rescindir el contracte a TSC, una petició que ja van fer el març passat i que ara reiteren perquè consideren que incompleix les condicions de la concessió.

«Instarem a l'administració a resoldre el contracte amb l'empresa i la retirada de l'adjudicació de la gestió de les ambulàncies, perquè entenem que des de l'inici de la subrogació, ha quedat acreditat que l'empresa ha incomplert el contracte reiteradament», ha indicat Carmen Manssour, del bufet Karama Advocades, que ha defensat el sindicat.

«És inacceptable la deixadesa amb què ha actuat l'administració», continua l'advocada. Per una banda, per adjudicar el servei a una empresa que forma part d'un fons d'inversió de capital risc i haver «desatès en l'àmbit legal i institucional» el servei i els treballadors que han estat subrogats a la nova empresa.

«L'administració va ser informada del que estava fent l'empresa i aquesta va deixar desemparats els treballadors davant les pràctiques agressives de les empreses que ella mateixa contracta», continua Manssour.

Pel que fa als treballadors afectats pels canvis aplicats per l'empresa -80 que van acceptar les pressions per abaixar-se la categoria laboral i 80 més que van ser canviats del transport urgent al programat o de destinació geogràfica-, la lletrada va explicar que estan valorant la interposició d'una demanda de danys i perjudicis i la «corresponsabilitat» que hi tindria l'administració.