Aldarulls, baralles, soroll i música fins tard són la suma de fets que han provocat incidents amb els veïns d'un bar del barri de La Farga de Banyoles, El Racó, al qual l'Ajuntament ha obert diversos expedients sancionadors. El local acumula queixes des de fa mesos.

L'alcalde accidental de Banyoles, Jordi Congost (CiU), va detallar a l'últim ple i en resposta a la CUP les mesures del consistori per acabar amb les molèsties d'aquest bar de la Farga -barri del qual Congost també és el regidor. La més dràstica ha estat retardar, mitjançant un decret d'alcaldia, l'obertura del local els dissabtes i els diumenges al matí, que ha passat de les 6 a les 8 per evitar els aldarulls que es repetien després del tancament de les discoteques. El polític va especificar que la decisió es va prendre arran de «les incidències que es van produir al bar i amb la Policia», i de les queixes rebudes per part dels veïns.

Amb aquesta mesura, Congost va subrallar que els problemes els caps de setmana s'han reduït els últims 2 o 3 mesos, però va lamentar que ara «s'han traslladat de primera hora del matí al vespre».

Abans, a l'estiu, el local va posar cadires a fora sense tenir permís d'ocupació de la via pública i l'Ajuntament les va fer retirar.

Ara, el consistori ha encarregat al tècnic enginyer municipal que mesuri el nivell del soroll del bar que afecta els veïns. Congost va afirmar que «si és positiu» presentaran expedient disciplinari i denúncia a Jocs i Espectacles de la Generalitat, l'organisme amb competències per decidir sobre un possible tancament. L'alcalde accidental va afegir que també es valorarà si l'establiment incompleix els termes de la llicència de bar, segons la qual va subratllar que «la música no pot estar fins a les 3 del matí. Si es detecta que és així -va afegir-, expedient disciplinari, també». De tot plegat, el regidor n'ha advertit personalment el propietari del bar, que el té llogat a una altra persona.