A banda d'atendre 5.438 trucades l'any passat -gairebé 15 diàries- la policia local de Llagostera va elaborar 1.518 atestats i diligències -un 23,5% més-, de les quals 124 estaven vinculades a delictes contra el patrimoni -la majoria, 45, robatoris amb força-; 153 a delictes per tinença o consum de drogues a la via pública; 66 a infraccions de l'ordenança de convivència; 78 per vulneració de la normativa local que regula la tinença de gossos; 10 a presumptes delictes per agressions masclistes i 4 a casos d'amenaces. Són algunes de les dades que aflora la Memòria de la Policia Local, que ahir va difondre l'Ajuntament. Segons aquest document, els agents van practicar 381 identificacions i 27 detencions.

En aquesta context, l'equip de govern posa l'accent en el fet que el 2016 va mostrar «un descens del 22% dels delictes contra el patrimoni» en comparació del 2015. El sergent Joan Linde atribueix «en gran mesura» aquesta tendència» a «l'augment dels esforços policials destinats a l'àrea de seguretat ciutadana», que s'ha traduït en «un increment del 24% d'actes aixecades respecte l'any anterior». Un altre dels àmbits on el cos d'agents locals va intensificiar l'activitat és en els controls preventius per identificar incompliments de la normativa viària: al llarg de l'any passat, doncs, es van efectuar 221 controls sobre l'ús del cinturó i del casc, així com dels sistemes de retenció infantil. Els incompliments de la Llei de Trànsit van acabar amb 196 denúncies, més de la meitat (120) imposades a conductors que circulaven amb vehicles que no tenien actualitzada la inspecció tècnica de vehicles.

114 vehicles retirats

La grua municipal, de la seva banda, va retirar 114 vehicles de la via pública: en 21casos, es tractava de vehicles que circulaven sense disposar de l'assegurança obligatòria; en 61 ocasions la grua va intervenir per endur-se'n cotxes mal aparcats.

D'altra banda, la memòria policial de l'any passat recull que l'accidentalitat en la cruïlla de la «Casa Blanca» o del «Portuguès», a la confluència de les carreteres C-253a i C-65, identificada com a «punt negre», va ser l'escenari de 16 de cada 100 accidents de trànsit ocorreguts al terme municipal, un percentatge que super en gairebé 7 punts al de 2015 (en total, l'any passat els agents van intervenir en 30 accidents de trànsit). En conjunt, els agents van sancionar 1.184 infraccions de trànsit; les més habituals (410) estaven relacionades amb estacionaments incorrectes en zones de limitació horària i amb estacionaments en zones prohibides (264).