La Guàrdia Civil ha comissat 127 quilos de cabdells de marihuana, 2.970 plantes i 812 grams de cocaïna. Aquest és el resultat de les intervencions de dues operacions antidroga que s'han saldat amb la detenció de sis persones. En total van fer quatre escorcolls a Girona, Sant Feliu de Guíxols, Pineda de Mar i Santa Susanna.

La primera de les operacions que es va procedir a explotar va ser la Lampyris, que es va iniciar el gener. La Guàrdia Civil va anar fins a un growshop de Lloret de Mar, regentat per un ciutadà espanyol amb residència a Pineda. L'home tenia tres locals més i la policia va creure que podria estar relacionat amb el cultiu de marihuana a gran escala. Van localitzar una nau industrial a Pineda de Mar amb la llum punxada. Van començar a vigilar la nau i en una van interceptar una furgoneta que sortia de la nau. Els van identificar i van veure que a dins del vehicle hi havia restes d'unes 2.000 plantes de marihuana. Van arrestar dos homes i un tercer que vigilava. Arran de la intervenció van escorcollar la nau i una altra de Santa Susanna. El dia 1 d'abril van trobar la nau buida i a la de Santa Susanna, una plantació amb 978 plantes de marihuana.

Vincles amb Holanda

L'altra operació va començar el passat mes de desembre quan la Guàrdia Civil de Girona i la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols van detenir un ciutadà marroquí, al qual li van ser intervinguts 100 grams de cocaïna. Aquesta intervenció va propiciar l'obertura de l'operació Jaba. Durant la investigació, els agents van detenir un altre ciutadà marroquí, al qual li van ser intervinguts 200 grams de cocaïna de gran puresa. Els guàrdies civils es van centrar en una altra persona resident a Girona, detectant que enviava grans quantitats de diners a Holanda. Els agents van aconseguir intervenir 48.000 euros que eren per comprar droga. El dia 4, els agents van saber que el primer detingut a Sant Feliu de Guíxols havia d'adquirir molta cocaïna i el van poder interceptar quan sortia d'un bosc amb 512 grams de cocaïna. Van escorcollar casa seva i hi van trobar droga i uns 35.000 euros.