Una concentració de vespes, un esmorzar de pagès, activitats infantils, una arrossada popular i concerts van ser algunes de les activitats que es van veure a la primera edició de la Fira de la Cervesa que va tenir lloc ahir de les deu del matí a la una de la nit al Pavelló Firal d'Olot.

A les 8 parades de productors de cervesa, els artesans van explicar als assistents els ingredients i els processos d'elaboració que aconsegueixen la consistència i el sabor d'una bona cervesa.

Un productor explicava que un dels secrets per fer una bona cervesa està en la qualitat de l'aigua. Per això, la Garrotxa coneguda pels prats i les fonts és una comarca ideal per dedicar-se a la fabricació de la cervesa.

És el que fan alguns dels artesans presents a la fira com ara la cervesa Poch's Basalt que és coneguda per haver guanyat premis a Irlanda.

Una altra marca present va ser la cervesa Terra Aspra de Tortellà. Es tracta d'una marca coneguda per haver participat en la fira de Sant Boi de Llobregat i ser part activa de la Fira de cervesa artesanal de Tortellà.

També hi eren els elaboradors de la cervesa Gro Brewers de Girona . Fan una cervesa imperial de 10,5 graus amb sabors de torrefactes i regalèssia. Hi havia productors de cerves d'Osona.