Centenars de persones es van congregar ahir a la plaça dels Apòstols de Girona per celebrar el primer dels actes litúrgics de Setmana Santa. A les 11 del matí es va dur a terme la benedicció de la palma, presidida pel bisbe Francesc Pardo, amb un públic d'allò

més divers, des de famílies amb infants, gent d'edat més avançada i fins i tot algun que altre turista. Armats amb palmes, branques de llorer i palmons, van seguir la cerimònia a la plaça, on després de la benedicció va tenir lloc la processó i finalment la Missa. Prèviament, a les deu del matí, s'havia dut a terme la litúrgia de les Hores a la Capella Conventual.

El Diumenge de Rams és una festivitat que recorda l'entrada de Jesucrist a Jerusalem. Segons explica l'Evangeli, a sobre d'un ruc i acompanyat dels seus deixebles, aquest va fer una entrada triomfal, aclamat per la gent de la ciutat que el va rebre amb alegria, alçant les branques de llorer i olivera per donar-li la benvinguda.

Aquest gest encara es recorda en l'actualitat i el Bisbe va voler deixar clar que «Girona també obre les seves portes per aquest mateix motiu, donant la benvinguda també a la Setmana Santa», on durant els pròxims dies tindran lloc un gran nombre d'actes, molts d'ells coneguts no només pel seu significat religiós, sinó també per la cultura popular que els recolza.