El 78,8% de les beques menjador donades a Girona són per la meitat del cost

La concessió d'ajuts pel 50% del servei es consolida enfront dels que en cobreixen la totalitat · Ensenyament atorga 9.651 beques a alumnat gironí

12.04.2017 | 07:03
El dinar al Guillem de Montgrí de Torroella, el curs passat

La concessió de beques menjador per la meitat del cost del servei es consolida com la majoritària, tal com ja mostraven les primeres dades facilitades pel Departament d´Ensenyament a l´octubre i va ratificar l´ampliació facilitada ahir. De les 9.651 beques que la Conselleria ha atorgat a data de 10 d´abril a través dels 8 consells comarcals gironins, el 78,80% equivalen al 50% del preu i la resta, al 100%.

Així, fins aquest dilluns, els Serveis Territorials del Departament d´Ensenyament a Girona han concedit 7.605 beques que cobreixen la meitat del servei de menjador i 2.046 que l´assumeixen íntegrament. La competència dels menjadors escolars, igual que la del transport, recau en els consells comarcals.

El Gironès, la Selva i l´Alt Empordà són les comarques gironines on el Govern ha concedit més aportacions econòmiques per ajudar a pagar el menjador dels alumnes de l´etapa educativa obligatòria.

Aquest curs, el Departament ha concedit 101.205 ajuts a tot Catalunya, 21.133 més que el març de 2016. Pel que fa a la quantia coberta, 22.809 es corresponen al 100% de la beca i 78.396, al 50%. El curs passat, la Conselleria va destinar més de 46 milions d´euros a aquesta partida, amb més de 85.000 ajuts concedits al juny. Fins ara, aquest curs 2016-2017 Ensenyament hi ha destinat més de 60 milions.

L´administració va atribuir l´increment de diners a la modificació dels llindars econòmics d´accés als ajuts, ja que aquest curs es pren com a referència el llindar de la pobresa establert a l´Institut d´estadística de Catalunya (Idescat), tal com va aprovar el Parlament de Catalunya; segons va remarcar Ensenyament, aquest criteri permet que més famílies accedeixin a les subvencions per al servei de menjador escolar. Enguany també s´ha introduït una altra modificació, que consisteix en suprimir el tram flexible per a les sol·licituds que superaven el llindar, però que rebien ajuts addicionals a decisió dels Consells comarcals.

Ahir, el Departament d´Ensenyament de la Generalitat va informar que el nombre total de beques menjador concedides aquest curs encara pot créixer, a causa de les noves sol·licituds que es presentin. La Conselleria va assenyalar que la partida està oberta i que, si compleixen els requisits de l´administració, també s´atenen els ajuts sobrevinguts durant el curs escolar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

«La millor vacuna és que tothom se senti a gust dins de la diversitat»

«La millor vacuna és que tothom se senti a gust dins de la diversitat»

Més enllà de la tasca policial, mecanismes com els que estan implantant ajuden a detectar...

Cosint les ferides a Ripoll

Cosint les ferides a Ripoll

No és fàcil per a una localitat com Ripoll, de 10.000 habitants, pair que onze joves...

Llagostera inicia els cursos de robòtica i noves tecnologies

Llagostera inicia els cursos de robòtica i noves tecnologies

Llagostera ha iniciat, aquest cap de setmana, la programació dels cursos Llagostera 3.0 al...

Treball participatiu amb entitats de la Bisbal per elaborar el Pla d´acció social

Treball participatiu amb entitats de la Bisbal per elaborar el Pla d´acció social

L'Àrea d'Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament de la Bisbal ha iniciat un...

La Fira de Sant Martirià omple Banyoles

La Fira de Sant Martirià omple Banyoles

La 39a Fira de Sant Martirià, de Banyoles, va arrencar ahir amb el Concurs...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema