La concessió de beques menjador per la meitat del cost del servei es consolida com la majoritària, tal com ja mostraven les primeres dades facilitades pel Departament d´Ensenyament a l´octubre i va ratificar l´ampliació facilitada ahir. De les 9.651 beques que la Conselleria ha atorgat a data de 10 d´abril a través dels 8 consells comarcals gironins, el 78,80% equivalen al 50% del preu i la resta, al 100%.

Així, fins aquest dilluns, els Serveis Territorials del Departament d´Ensenyament a Girona han concedit 7.605 beques que cobreixen la meitat del servei de menjador i 2.046 que l´assumeixen íntegrament. La competència dels menjadors escolars, igual que la del transport, recau en els consells comarcals.

El Gironès, la Selva i l´Alt Empordà són les comarques gironines on el Govern ha concedit més aportacions econòmiques per ajudar a pagar el menjador dels alumnes de l´etapa educativa obligatòria.

Aquest curs, el Departament ha concedit 101.205 ajuts a tot Catalunya, 21.133 més que el març de 2016. Pel que fa a la quantia coberta, 22.809 es corresponen al 100% de la beca i 78.396, al 50%. El curs passat, la Conselleria va destinar més de 46 milions d´euros a aquesta partida, amb més de 85.000 ajuts concedits al juny. Fins ara, aquest curs 2016-2017 Ensenyament hi ha destinat més de 60 milions.

L´administració va atribuir l´increment de diners a la modificació dels llindars econòmics d´accés als ajuts, ja que aquest curs es pren com a referència el llindar de la pobresa establert a l´Institut d´estadística de Catalunya (Idescat), tal com va aprovar el Parlament de Catalunya; segons va remarcar Ensenyament, aquest criteri permet que més famílies accedeixin a les subvencions per al servei de menjador escolar. Enguany també s´ha introduït una altra modificació, que consisteix en suprimir el tram flexible per a les sol·licituds que superaven el llindar, però que rebien ajuts addicionals a decisió dels Consells comarcals.

Ahir, el Departament d´Ensenyament de la Generalitat va informar que el nombre total de beques menjador concedides aquest curs encara pot créixer, a causa de les noves sol·licituds que es presentin. La Conselleria va assenyalar que la partida està oberta i que, si compleixen els requisits de l´administració, també s´atenen els ajuts sobrevinguts durant el curs escolar.