En sis mesos, el desplegament de la fibra òptica a la Garrotxa ha complert el 72% dels propòsits inicials. Els treballs d'execució del projecte XAFOGAR per al desplegament de la fibra òptica a la Garrotxa van començar el mes d'octubre.

Llavors hi havia un desplegament inicial que cobria el 40% de la xarxa troncal de fibra, que corresponia als municipis de les Preses, la Vall de Bianya, Sant Joan les Fonts, Castellfollit de la Roca, Sant Jaume de Llierca i Argelaguer.

Sis mesos després, la xarxa s'ha estès fins a Tortellà i han començat els treballs a Riudaura, Montagut i Oix i el nucli de Sant Esteve d'en Bas.

El projecte XAFOGAR és d'economia col·laborativa. És a dir, la velocitat d'implantació depèn del finançament i donacions fetes per empreses i particulars del territori interessats a disposar dels serveis d'accés a Internet per fibra òptica.

Fins al moment, els agents implicats en el desplegament responen positivament i ja han aportat uns 182.000 ? de la inversió total prevista per al desplegament de la xarxa troncal a la comarca. La inversió total prevista és de 455.000 euros.

Ara, el projecte dona cobertura als polígons de Begudà i les Coromines (Sant Joan les Fonts), Politger (Sant Jaume de Llierca), la Portella (Argelaguer) i els Morrals (la Vall de Bianya).