BLANES

BLANESManaies i processó A les 12 del migdia desfilada dels manaies iuniores des de l’Arc dels Copatrons i a 1/4 d’1 del migdia relleu del capità a la plaça Verge Maria.

- A 2/4 de 10 de la nit a la plaça de l’Església anunci de la processó a càrrec dels manaies.

- A les 10 de la nit processó penitencial del Sant Crist des de la plaça de l’Església.

CAMPDEVÀNOL

CAMPDEVÀNOLProcessó A 2/4 de 9 de la nit amb sortida des del pavelló municipal celebració de la processó dels Sants Misteris amb els passos vivents.

CAMPRODON

CAMPRODONSoldats romans i processó A 3/4 de 8 del matí de la plaça Santa Maria, sortida dels romans directament fins a l’església del Carme. A les 8 h, concentració davant de l’església del Carme per fer la sortida del Viacrucis (processó de les dones), pels diferents carrers del poble. Una vegada acabat el Viacrucis, la tropa es dirigirà a l’Hospital geriàtric, on es farà una retreta.

- A 2/4 de 9 de la nit sortida en marxa ràpida vers la plaça de la Vila per fer el lliurament al Centurió del Maniple del banderí de comandament, així com per recollir els Decurions i el Penó del Maniple. Apartir de les 8 del vespre, col·locació del Retaule de la Passió, a les escoles del Monestir. A les 9 de la nit, inici de la XXXI Processó dels Sants Misteris.

CASTELLÓ D’EMPÚRIES

CASTELLÓ D’EMPÚRIESViacrucis A les 7 de la tarda a la porta de la basílica representació del Viacrucis vivent.GIRONA

Processó i manaies A partir del migdia i durant tota la resta de la jornada exposició dels passos de la processó a la plaça de la Catedral.

- A les 7 de la tarda sortida del maniple dels manaies per recollir el pendonista d’honor.

- A les 9 de la nit sortida de la processó del Sant Enterrament des de la Catedral.

- A les 11 de la nit arribada de la processó a la Catedral amb rendiment d’honors a la Santa Creu, paraules del bisbe, cant del Crec en un Déu i benedicció final.

L’ESCALA

Viacrucis A les 10 de la nit represntació del viacrucis vivent.LLANÇÀ

Processó A les 8 del vespre Passió del Nostre Senyor i a les 10 de la nit processó pels carrers de la vila.

LLORET DE MAR

Processó A les 10 de la nit processó de Divendres Sant des de la plaça de l’Església i passant pels carrers del nucli antic.

ROSES

Processó A les 9 de la nit des de la plaça de l’Església i per diferents carrers processó amb un recorregut de 3 hores.

SANT CLIMENT SESCEBES

La Passió A les 6 de la tarda a l’Horta d’en Cusí representació de La Passió.

SANT FELIU DE PALLEROLS

Viacrucis A les 12 del migdia a l’església parroquial Viacrucis.

- A 2/4 de 5 de la tarda commemoració de la Passió i la Mort del Senyor.

SANT HILARI SACALM

Viacrucis A les 7 de la tarda presentació dels Misteris a l’església i a partir de les 9 de la nit Viacrucis vivent.

BELLCAIRE D’EMPORÀ

Fira-mercat medieval Al llarg del dia al nucli antic celebració de la fira i mercat medieval.

BOADELLA D’EMPORDÀ

Fira-mostra del Brunyol A les 6 de la tarda a la Societat fira-mostra i degustació de brunyols de quaresma i mones de pasqua.

DARNIUS

Fira del Brunyol Durant topt el dia fiar artesanal i venda de brunyols.

- A les 5 de la tarda audició de sardanes amb la cobla Ciutat de Girona.

- A les 7 de la tarda tast de brunyols.

EMPURIABRAVA

Fira del vaixell d’ocasió De les 10 del matí a les 7 de la tarda al port principal de la Marina celebració de la fira del vaixell d’ocasió amb més de 400 embarcacions.

GARRIGUELLA

Fira de la garnatxa i el brunyol A partir de les 8 del vespre obertura de la fira amb Carles Playàm, president-degà del col.legi d’enòlegs i enòlogues de Catalunya i fill de Garriguella. L’acte es farà als jardins i el vestíbul del celler Trobat amb degustació de bunyols i garnatxa.

HOSTALRIC

Fira Medieval A partir de les 11 del matí obertura de la fira i al llarg de la jornada diverses activitats com exhibicions, cercaviles, espectacles de falconeria, espectacles de foc i lluites i combats, entre d’altres.

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Fira Antic Empordà Al llarg del dia al pavelló firal celebració de Fira Antic Empordà amb 30 expositors del sector de les antiguitats i del disseny i interiorisme.

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Fira-mercat del brunyol De les 10 del matí a les 8 del vespre a la plaá del Monestir fira-mercat del brunyol.

- A la plaça del Monestir diversos tallers infantils de pastisseria, brunyols i manualitats.

Paper De les 10 del matí a les 8 del vespre a la rambla Vidal fira Papermaniàtics amb postals, còmics, tallers, documents i fotografia, entre d’altres.

SANT HILARI SACALM

Fira artesanal romana Al llarg del dia a la plaça Moragues celebració de la fira artesanal romana i a la plaça de l’Ajuntament fira d’atraccions.

VALLFOGONA DEL RIPOLLÈS

Presentació A 3/4 de 6 de la tarda al local cultural presentació de la reedició del fascímil del llibre «Ressenya històrica de Nostra Senyora de la Salut que es venera en la parròquia de Sant Julià de Vallfogona» i posteriorment xerrada amb Mossèn Salvador Batalla que va ser director del departament Pastoral de Turisme, Santuaris i Pelegrinatges.

AGULLANA

Festa de pasqua A les 9 del matí a la plaça Major sortida de la marxa Xino-Xano.

CORNELLÀ DEL TERRI

Festa major A les 12 del migdia a la plaça del Maig tallada de l’arbre de Maig i seguidament els assistents es posaran el mocador de la festa i s’anirà a taller el nou arbre.

BELLCAIRE D’EMPORDÀ

Bandera de Catalunya A les 10 de la nit representació de l’espectacle medieval Bandera de Catalunya que simbolitza la fi del Comtat d’Empúries. Les escenes es succeiran a la plaça de l’Oli, el carrer Major i al voltant i l’interior del castell de Bellcaire.